TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Akbank’ın Net Karı Beklentilerin Üzerinde Geldi

Akbank’ın Net Karı Beklentilerin Üzerinde Geldi

Akbank'ın 2022 net karı 13,5 milyar TL'yi aşıyor, özsermaye karlılığı yüzde 29,9 olarak gerçekleşiyor.

Yayınlanma:
Akbank’ın Net Karı Beklentilerin Üzerinde Geldi

Dinamik Yatırım, 1 Şubat tarihinde bilançosunu açıklayan Akbank (AKBNK) için raporunu paylaştı. Bankanın net karının 13,5 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşerek 15 milyar TL seviyesine ulaştığına dikkat çekildi.

Akbank’ın net kar rakamının bir önceki döneme göre yüzde 26,6 artış gösterdiği ve özsermaye karlılığının yüzde 29,9 olarak gerçekleştiği belirtildi. Beklentilerin hafif üzerinde açıklanan net kar rakamının ve makul 2024 beklentilerinin hisse fiyatı üzerinde sınırlı olumlu etkisi olabileceği paylaşıldı.

akbankin-net-kari-beklentilerin-uzerinde-geldi

AKBNK net karı 15 milyar TL seviyesine geldi

Dinamik Yatırım, Akbank için “al” önerisini korudu ve hedef fiyatını 58,3 TL’ye çıkardı. Hissede yüzde 45 yükseliş potansiyeline dikkat çekiliyor. 2023 yılında 36,5 TL seviyesinde tamamlanan AKBNK, yeni yılın Ocak ayında güçlü bir yükseliş gösterdi.

2 Şubat’ta yatay hareket eden ve 40,1 TL seviyesinde seyreden AKBNK, 12 Ocak’ta 44,2 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü. Son verilerle birlikte hissede aylık yüzde 10, yıllık ise yüzde 184 oranında değer artışı gerçekleşti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz