TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2430 %-0,03
EUR 34,6573 %-0,11
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2967 %-0,07
Logo
Anasayfa Finans Altın Rekorlar Kırmaya Devam Ediyor

Altın Rekorlar Kırmaya Devam Ediyor

Altın, güvenli liman olarak yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. 2024 yılında merkez bankalarının faiz indirimine yönelik beklentiler ve jeopolitik krizler, altına olan talebi artırıyor.

Yayınlanma:
Altın Rekorlar Kırmaya Devam Ediyor

Altın, yatırımcılar arasında uzun süredir güvenli liman olarak kabul edilir ve özellikle belirsizlik dönemlerinde talebi artar. 2024 yılında, merkez bankalarının faiz indirimi yapacağına dair beklentiler ve küresel jeopolitik gerginlikler gibi faktörler, altına olan talebi daha da artırmış durumda. Bu durum, altının fiyatını yukarı yönlü destekleyen bir etken olmuştur.

altin-rekorlar-kirmaya-devam-ediyor

Gram altın fiyatı 2073 TL’ye ulaştı

Gram altın, özellikle 15 Şubat tarihinden itibaren hızlı bir yükseliş trendi yakalayarak sürekli olarak rekorlar kırmaktadır. Bu yükseliş eğilimi, altının güvenli liman olarak tercih edilmesindeki artan talep ile yakından ilişkilendirilmektedir. 1 Mart itibarıyla, gram altın 2073 TL seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştır. Aynı dönemde ons altın da yatırımcılar arasında popülerliğini koruyarak 2054 dolar seviyesinde işlem görmektedir.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimi beklentilerine değinerek, bu durumun altın fiyatlarını olumlu yönde etkilediğini ifade etmiştir. Ayrıca, döviz kurlarında da kontrollü bir yükseliş olduğunu belirtmiş ve gram altının kısa vadede 2085 – 2100 TL seviyelerine ulaşabileceğini öngörmüştür.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz