TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2559 %0,12
EUR 34,7437 %0,24
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2944 %0,33
Logo
Anasayfa Halka Arz Alves Kablo Halka Arz Olacak, Tamamen Eşit ve Geri Alım Taahhüdü de Var!

Alves Kablo Halka Arz Olacak, Tamamen Eşit ve Geri Alım Taahhüdü de Var!

Ülkemizin en büyük kablo üreticilerinden biri konumunda olan Alves Kablo halka arz olacak, tamamen eşit ve üstelik geri alım taahhüdü de var. İşte detaylar…

Yayınlanma:
Alves Kablo Halka Arz Olacak, Tamamen Eşit ve Geri Alım Taahhüdü de Var!

2023 yılının son günlerine gelinirken, bireysel yatırımcıların halka arz olacak hisselere bakış açıları negatife dönmeye başladı. Bunda, halka arz olan hisselerin kısa sürede tavan bozması ve halka arz fiyatının altına gerilemesi önemli pay sahibi oldu. Yeni halka arz olacak firmalarda yatırımcıların en çok dikkat edeceği husus; dağıtım şekli, geri alım taahhüdü ve fiyat istikrarı olmaya başladı. Türkiye’nin en büyük kablo üreticilerinden olan Alves Kablo halka arz olacak ve yatırımcıların hassasiyetlerini dikkate alarak halka arzda tamamen eşit dağıtım yöntemi belirlendi. Geri alım taahhüdü de veren firmanın SPK’ya sunulan taslak izahnamesindeki diğer detaylara birlikte göz atalım…

Alves Kablo Halka Arzı Tamamen Eşit Dağıtım Yöntemi ile Gerçekleştirilecek!

Ankara merkezli kablo üreticisi Alves Kablo halka arzında 28 milyon lot satılacak. 20 milyon lot bedelli sermaye artışı olarak, 8 milyon lot da ortak satışı şeklinde arz edilecek. Lot başına fiyat henüz netleşmiş değil. Payları satılacak ortakların detayları ise şu şekilde:

  • Deniz Karamercan’a ait 4 milyon lot
  • Hikmet Alabıcak’a ait 4 milyon lot

Tamamen eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleştirilecek halka arza katılan tüm yatırımcılara “eşit pay dağıtımı” yapılacak. Kurumsal yatırımcıya özel pay ayrılmamasının, Alves halka arzı üzerinde olumlu etki yapması bekleniyor. Halka arz sonrasında şirketin halka açıklık oranının yüzde 20 dolayında olacağını da ifade edelim.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

5 Gün Boyunca Geri Alım Taahhüdü ile Fiyat İstikrarı Uygulanacak!

Son dönemdeki halka arzların, arz fiyatı altına düşmesinde etkili olan fiyat istikrarı uygulanmaması durumuna Alves halka arzında yer bırakılmamış. Alves borsada işleme başlayınca, günlük 1 milyon 600 bin lot olmak üzere 5 gün boyunca halka arz fiyatından geri alım emri girilecek. Toplamda 8 milyon lotluk geri alım emrinin, Alves payları için önemli bir güvence olacağı düşünülmekte. Ayrıca ortaklar ve şirket tarafından 1 yıl boyunca yeni pay satışı yapılmayacağını da belirtelim.

Alves Kablo Halka Arzı Tamamen Eşit Dağıtım Yöntemi ile Gerçekleştirilecek!

Alves Kablo Halka Arzı Tamamen Eşit Dağıtım Yöntemi ile Gerçekleştirilecek!

Alves Kablo, Halka Arz Gelirini Nerede Kullanacak?

Alves Kablo, halka arzdan elde edeceği geliri aşağıdaki gibi kullanmayı planlıyor:

  • İhracata yönelik üretim kapasitesini artırmak için makine ve teknoloji yatırımı yapılmasında (yüzde 35-40)
  • İşletme sermayesinde (yüzde 30-35)
  • Finansal borçların ödenmesinde (yüzde 30-35)

Alves Finansal Durumu ve Bilançosu Nasıl?

İnfo Yatırım Konsorsiyum liderliğinde halka arzı gerçekleştirilecek Alves Kablo’nun son bilançosu, taslak izahnamede şu şekilde yer almaktadır:

Alves Finansal Durumu ve Bilançosu

Alves Finansal Durumu ve Bilançosu

Alves Kablo Resmi Site

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz