TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2001 %0,01
EUR 35,0382 %0,12
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9089 %0,04
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Astor Enerji Irak’ta Yeni Bir Dağıtım Transformatörü Sözleşmesi İmzaladı

Astor Enerji Irak’ta Yeni Bir Dağıtım Transformatörü Sözleşmesi İmzaladı

Astor Enerji, Irak'ta özel bir firmaya yaptığı 10.2 milyon dolarlık dağıtım transformatörü satış sözleşmesini duyurdu. Şirket, sözleşmenin 2022 hasılatına olumlu etki yapacağını belirterek, hisselerindeki değer kaybına rağmen yeni anlaşmanın olumlu bir etki beklenmediğini açıkladı.

Yayınlanma:
Astor Enerji Irak’ta Yeni Bir Dağıtım Transformatörü Sözleşmesi İmzaladı

Astor Enerji, Irak’ta bulunan özel bir firma ile 24 Kasım 2023 tarihinde 10.200.000 dolar (294.379.140 TL) değerinde dağıtım transformatörü satış sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Şirket, bu yeni iş ilişkisinin ciro ve karlılığa olumlu etki edeceğini belirterek sözleşmenin 2022 yılı hasılata oranının yüzde 3,98 olduğunu aktardı.

Astor Enerji’nin hisseleri son dönemde değer kaybına uğramış olsa da, yeni sözleşmeyle birlikte olumlu bir etki beklenmiyor. Hisseler, 27 Kasım itibarıyla 115 TL seviyesinde bulunuyor. Şirketin 2023’ün ilk 9 aylık döneminde açıkladığı bilanço verileri, satışlarını yüzde 92 ve net dönem karını yüzde 177 oranında artırdığını gösteriyor.

astor-enerji-irakta-yeni-bir-dagitim-transformatoru-sozlesmesi-imzaladi

Astor Enerji net dönem karını yüzde 177 artırdı

Astor Enerji, 2023’ün ilk 9 ayındaki performansında toplam varlıklarında yüzde 20’lik bir artışın yanı sıra net borcun yüzde 54 oranında gerilediğini açıklamıştı. Ancak hisselerinde yaşanan değer kaybı, yatırımcıları memnun etmekte zorlanmıştı.

ASTOR hisseleri, 4 Eylül’de 151,4 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı, ancak bu noktadan gelen satışlarla gerileyerek 27 Kasım itibarıyla 115 TL civarında seyrediyor.

ASTOR’un net borcu yüzde 54 geriledi

Açıklanan yeni sözleşme, Astor Enerji’nin gelecekteki performansı ve büyüme potansiyeli konusunda yatırımcılara güven aşılayabilir. Ancak hisse değerleri üzerindeki etkisi, piyasa dinamikleri ve şirketin genel performansına bağlı olarak şekillenecektir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz