TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1086 %-0,28
EUR 34,9367 %0,02
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,6075 %0,06
Logo
Anasayfa Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek’ten Borsa Açıklaması

Bakan Mehmet Şimşek’ten Borsa Açıklaması

Türkiye ekonomisine yönelik yaptığı açıklamaların beraberinde, benzer ülke borsalarından da söz eden Mehmet Şimşek, ''Borsa bir oyun alanı değildir.'' cümlesi ile sermaye piyasalarının ciddiyetini bir kez daha vurgulamış oldu. 

Yayınlanma:
Bakan Mehmet Şimşek’ten Borsa Açıklaması

Hazine ve Maliyet Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul’un 150. yılı için düzenlenen Gong Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek tarafından yapılan açıklamalarda, Türkiye ekonomisinin genel gidişatı, enflasyonda oluşan gerileme, sermaye piyasalarının derinleştirilmesi ve alınacak önlemler ele alındı.

Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin alınan önlemler ve uygulanan sıkı para politikaları ile birlikte ekonominin ivme kazandığını, enflasyon ile mücadelelerinin meyvelerini verdiğini ve vermeye de devam edeceğini sürekli olarak vurgulamıştı. Özellikle borsaya yönelik yapmış olduğu açıklamalar ise alkışlar ile karşılandı.

Borsa Bir Oyun Alanı Değildir

Türkiye ekonomisine yönelik yaptığı açıklamaların beraberinde, benzer ülke borsalarından da söz eden Mehmet Şimşek, ”Borsa bir oyun alanı değildir.” cümlesi ile sermaye piyasalarının ciddiyetini bir kez daha vurgulamış oldu.

Bakan Şimşek tarafından yapılan açıklamalarda ön plana çıkan bir diğer konu ise Orta Vadeli Program oldu. Orta Vadeli Program ile birlikte sermaye piyasalarında bir derinleşme hedeflediklerini belirten Şimşek, ekonominin genel hatları ile öngörülebilir olmasını amaçladıklarını, programın birçok yatırımcı tarafından güvenle karşılandığını da vurguladı.

Finansal Okur Yazarlık Oranı Arttırılmalı

Mehmet Şimşek’in konuşmalarında öne çıkan bir konu da, SPK’ya seslendiği sırada ortaya çıktı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından alınacak önlemler ile birlikte, ülkemizdeki finansal okur yazarlık konusunda ekstra çalışmalar yapılması gerektiği belirtildi. Finansal okur yazarlık oranının arttırılması ile birlikte, yatırımcıların ve finansal piyasaların da çeşitleneceği konusuna değinildi.

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz