TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa BIST 100 Endeksi 8.000 Seviyesinin Üzerinde Direnç Buluyor

BIST 100 Endeksi 8.000 Seviyesinin Üzerinde Direnç Buluyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 8.000 seviyesinin üzerinde direnç buluyor. Moody’s’in pozitif not görünümü ve banka hisselerindeki yükselişle desteklenen endeks, Türk Hava Yolları (THYAO), İş Bankası (ISCTR), Sabancı Holding (SAHOL) ve Turkcell (TCELL) gibi hisselerin liderliğinde ivme kazanıyor.

Yayınlanma:
BIST 100 Endeksi 8.000 Seviyesinin Üzerinde Direnç Buluyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, kritik seviye olan 7.900 puanın üzerinde güç kazanarak 8.000 seviyesinin üzerine çıkıyor.

Dün yüzde 0,10 ekside 8.024 puandan kapanış yapan endeksi yukarı taşıyan şirketler arasında Türk Hava Yolları (THYAO), İş Bankası (ISCTR), Sabancı Holding (SAHOL) ve Turkcell (TCELL) bulunurken, Tüpraş (TUPRS), Ereğli (EREGL) ve Ford Otosan (FROTO) negatif etkileyen hisseler oldu.

Moody’s’in Türkiye’nin not görünümünü pozitife çekmesinin ardından, 17 Türk bankasının görünümü de durağan’dan pozitif’e yükseltildi. Bu nedenle bugün bankalar öncülüğünde yukarı yönlü bir hareket bekleniyor.

bist-100-endeksi-8-000-seviyesinin-uzerinde-direnc-buluyor

Moody’s Türkiye not görünümü pozitife çekildi

CCI’ya göre aşırı alım bölgesinde olan paylarda dikkat çeken şirketler İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (ISGYO), Tatlıpınar Enerji Üretim (TATEN), Enerya Enerji (ENERY), İzdemir Enerji Elektrik Üretim (IZENR) ve Çan2 Termik (CANTE) olarak sıralandı.

Ayrıca, RSI’ya göre aşırı alım bölgesinde olanlar EKGYO, TTKOM, TAVHL, TCELL ve MAVI; aşırı satım bölgesinde olanlar ise KONYA, SASA, QUAGR, HEKTS ve GUBRF olarak belirlendi.

HEKTS hisseleri 52 haftalık dip seviyesine gerileyerek yıllık bazda yüzde 56 oranında değer kaybetti. Diğer yandan, SASA hisseleri geçen hafta yapılan 3,5 milyar TL bedelli paya dönüştürülebilir tahvil başvurusuna onay gelmesine rağmen, çarşamba günü yüzde 1,97 ekside 33,76 liradan kapanarak son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz