TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2004 %0,00
EUR 35,0268 %0,07
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9357 %0,10
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Borsa Düşerken HSBC Stratejik Alımlara Devam Ediyor

Borsa Düşerken HSBC Stratejik Alımlara Devam Ediyor

Son haftalarda borsada yaşanan düşüşlere rağmen, HSBC Türkiye, Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (AEFES) hisselerindeki yatırımlarıyla öne çıkıyor. Banka, geçen hafta 28 milyon TL net alış gerçekleştirerek, AEFES hisselerinden 216 milyon TL'lik alım yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Yayınlanma:
Borsa Düşerken HSBC Stratejik Alımlara Devam Ediyor

Borsada genel bir düşüş yaşanırken, HSBC Türkiye’nin dikkat çeken performansı gözleri üzerine çekiyor.

TCMB’nin faiz kararı sonrası BIST 100 endeksindeki yüzde 5’ten fazla düşüşe rağmen, HSBC geçen haftayı net alım ile kapatmayı başardı.

Banka, 28 milyon TL net alış yaparak, özellikle Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (AEFES) hisselerine odaklandı.

borsa-duserken-hsbc-stratejik-alimlara-devam-ediyor

HSBC alımları sonrası AEFES yükselişe geçti

HSBC’nin tercih ettiği hisseler arasında öne çıkan AEFES, haftayı yüzde 13’lük bir artışla kapatırken, HSBC’nin bu hisseden gerçekleştirdiği 216 milyon TL’lik alım dikkat çekiyor.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL) ve Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. (ENKAI) hisseleri de bankanın stratejik tercihleri arasında yer alıyor.

HSBC ayrıca Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TUPRS) ve Türkiye İş Bankası A.Ş. (ISCTR) hisselerine de 80 milyon TL ve 73 milyon TL’lik alımlar gerçekleştirdi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz