TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,0627 %0,14
EUR 35,0678 %0,30
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,5928 %0,26
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri DAPGM, BURVA, ELITE, SMART Üzerindeki Tedbirler Kalkıyor – 5 Ocak 2024!

DAPGM, BURVA, ELITE, SMART Üzerindeki Tedbirler Kalkıyor – 5 Ocak 2024!

4 Ocak Perşembe günü seans sonu itibariyle 4 hisse üzerindeki volatilite bazlı tedbirler sona erdi. DAPGM, BURVA, ELITE, SMART yatırımcılarını ilgilendiren detaylar içeriğimizde…

Yayınlanma:
DAPGM, BURVA, ELITE, SMART Üzerindeki Tedbirler Kalkıyor – 5 Ocak 2024!

En kısası 1 aydır, bazıları da daha uzun süredir volatilite bazlı tedbirler ile BİST de işlem görmekte olan DAPGM, BURVA, ELITE, SMART payları üzerinde bulunan kısıtlamalar 4 Ocak seans bitimi ile tamamlandı. 4 hisse de, 5 Ocak Cuma günü seansı ile birlikte tedbirsiz olarak Borsa İstanbul’da işlem görmeye devam edecek. Hisselerin uzun süredir tabi oldukları ve güncel olarak sona eren tedbirleri ve diğer ayrıntıları okuyucularımız için derledik.

DAPGM, BURVA, ELITE, SMART Üzerindeki Tedbirler Kalkıyor – 5 Ocak 2024!

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) uyarınca, yatırımcıları korumak adına çeşitli kısıtlamalar getirilen hisselerden 4’ünün tedbiri sona erdi; detaylar şu şekilde:

DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. hissesi DAPGM – 27 Kasım’dan bu yana kısıtlamalar ile işlem görüyor. Şirket paylarının üzerindeki; “brüt takas ve kredili işlem yasağı” dün seans kapanışı şile birlikte tamamlandı.

Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret A.Ş. hissesi BURVA – 5 Aralık’tan bu yana; emir paketi, brüt takas ve kredili işlem yasağı gibi 3 önlem ile birlikte işlem görüyor. Söz konusu kısıtlamalar da aradan geçen 1 ayın akabinde nihayete erdi.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Elite Naturel Organik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. hissesi ELITE – Emir paketi, brüt takas ve kredili işlem yasağı gibi sert kısıtlamalardan çıkıyor. 2 Kasım itibariyle hisseye verilmeye başlanan yasaklar, pey der pey artırılmış ve her yeni gelen yasakla süre de uzatılmıştı. Aradan geçen 2 ayın ardından hisse, 5 Ocak itibariyle tedbirsiz şekilde işlem görebilecek.

Smartiks Yazılım A.Ş. hissesi SMART – 23 Kasım’da ilk tedbirini alan ve ardından tıpkı ELITE gibi kısıtlamaları pey der pey artırılan SMART payları üzerinde de; emir paketi, brüt takas ve kredili işlem yasağı önlemleri bulunuyor. Söz konusu kısıtlamalar da, takribi 1,5 aylık zaman diliminin ardından sona erdi.

4 hisse, tedbirli olarak geçirdikleri zaman diliminde birbirinden farklı performans sergilerken, ortak özellikleri ise günlük hacim ortalamalarında olan gerileme olarak gözlemlendi. Bu da, volatilitenin azaltılmasına yönelik olarak alınan tedbirlerin etkili olduğunun göstergesi niteliğinde denilebilir.

KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz