TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,4246 %-0,15
EUR 34,6533 %-0,66
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3409 %-0,56
Logo
Anasayfa Finans Dolar Kuru Mart Ayına Yükselişle Başladı

Dolar Kuru Mart Ayına Yükselişle Başladı

Döviz kurları, küresel piyasalardaki gelişmeler ve yurt dışı verilerin etkisiyle yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,2'den fazla artarak 32 TL seviyesine yükseldi.

Yayınlanma:
Dolar Kuru Mart Ayına Yükselişle Başladı

Döviz kurları, küresel piyasalardaki gelişmeler ve yurt dışı verilerin etkisiyle son haftalarda yukarı yönlü bir seyir izliyor. Dolar kuru, Mart ayının ikinci haftasına yükselişle başladı ve haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,2’den fazla artarak 32 TL seviyesine ulaştı. Bu seviye, geçtiğimiz hafta içinde kısa süreli olarak test edilmişti ve dolar/TL tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın bir bölgede işlem görüyor.

dolar-kuru-mart-ayina-yukselisle-basladi

Dolar kuru 32 TL seviyesine ulaştı

Geçen hafta ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamları, Federal Rezerv’in faiz indirimlerine yakın zamanda başlayabileceği beklentilerini artırdı. Şubat ayı tarım dışı istihdam verisi beklentileri aşarak 275 bin kişi ile gerçekleşti ve işsizlik oranı da yüzde 3,9 olarak açıklandı. Bu veriler, ABD Dolar Endeksi’ni (DXY) olumsuz etkiledi ve endeks 102,3 puan seviyesine kadar geriledi. Ancak yeni haftada DXY’nin toparlanarak 102,7 puan seviyesini geri aldığı gözlendi.

Yurt içinde ise uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu artırması önemli bir gelişme olarak izlendi. Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltirken, kredi not görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çıkardı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz