TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,4246 %-0,15
EUR 34,6533 %-0,66
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3409 %-0,56
Logo
Anasayfa Finans Dolar ve Euro Yeni Rekor Seviyelerine Ulaşıyor

Dolar ve Euro Yeni Rekor Seviyelerine Ulaşıyor

Son günlerde ılımlı bir yükseliş trendi gösteren döviz kurları, yurt içi ve yurt dışında açıklanan verilerin etkisiyle yeni rekor seviyelere ulaşıyor.

Yayınlanma:
Dolar ve Euro Yeni Rekor Seviyelerine Ulaşıyor

Son dönemde döviz kurlarında gözlenen ılımlı yükseliş trendi devam ediyor. Hem ulusal hem de uluslararası piyasalarda açıklanan veriler, dolar ve euro gibi ana döviz birimlerinde yeni rekor seviyelere işaret ediyor. Dolar kuru özellikle dikkat çekici bir artış göstererek 32,73 TL’yi aşarak yeni bir rekor seviyesine ulaştı ve yazının hazırlandığı sırada 32 TL seviyesinde işlem görüyordu. Euro da benzer şekilde yukarı yönlü bir hareketle 35 TL seviyesine tırmandı.

dolar-ve-euro-yeni-rekor-seviyelerine-ulasiyor

Euro 35 TL civarına tırmandı

Sterlin ise dolar ve euro gibi önemli döviz birimleriyle birlikte yükseliş trendini sürdürüyor ve 41 TL’nin üzerinde işlem görüyor. ABD’nin Şubat ayı enflasyon rakamlarının beklentileri aşması, döviz kurlarındaki artışı destekleyen bir faktör oldu. Yıllık bazda yüzde 3,2 olarak açıklanan enflasyon rakamları, özellikle dolar endeksinin ılımlı bir yükseliş göstermesine neden oldu ve 102,9 puan seviyesinde bulunuyor.

Bu gelişmelerin ardından, global piyasalarda önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Federal Rezerv’in faiz toplantısı büyük bir önem kazandı. Federal Rezerv’in 20 Mart’taki toplantısında faiz oranlarını sabit bırakması bekleniyor. Ancak, piyasalar bu toplantıya odaklanarak FED’in geleceğe dair politika sinyallerini değerlendirecek ve döviz kurlarında dalgalanmalar yaşanması muhtemeldir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz