TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Garanti BBVA Yatırım Model Portföyünde Değişiklik Yaptı

Garanti BBVA Yatırım Model Portföyünde Değişiklik Yaptı

Garanti BBVA Yatırım, model portföyünde stratejik değişiklik yaparak Şok Marketler'i (SOKM) portföyüne eklediğini ve Arçelik'i (ARCLK) çıkarttığını açıkladı.

Yayınlanma:
Garanti BBVA Yatırım Model Portföyünde Değişiklik Yaptı

Garanti BBVA Yatırım, model portföyünde değişiklik yaparak Şok Marketler’i (SOKM) eklediğini ve Arçelik’i (ARCLK) çıkarttığını duyurdu.

Bu kararın ardında, bilanço sonrası oluşan iskonto ve mevcut baskı altında kalmış hisselerin fiyatlanmış olabileceği düşüncesi yatıyor.

garanti-bbva-yatirim-model-portfoyunde-degisiklik-yapti

Garanti BBVA Yatırım portföyüne SOKM hissesini ekledi

Garanti BBVA Yatırım’ın 20 Ekim 2023 tarihinden itibaren BIST 100 endeksine göre yüzde 1,8 üzerinde bir performans gösteren model portföyü, yatırım kuruluşunun stratejik değişikliklerle güncellenmeye devam ediyor.

Şok Marketler’in portföydeki yerini almasının ardındaki analiz, bilanço sonrası oluşan iskonto ve hisselerin fiyatlanma durumunu göz önüne alıyor.

Şok Marketler endeksin yüzde 11,4 altında kaldı

3Ç23 bilanço sonrası olumsuz etkilenmesi beklenen Şok Marketler’in hisseleri, son bir ayda endeksin yüzde 11,4 altında kaldı.

Bu durumu değerlendiren Garanti BBVA Yatırım, Şok Marketler için 82,2 TL hedef fiyat belirledi ve yüzde 44 getiri potansiyeli ile endeks üstü getiri tavsiyesinde bulundu.

Şirket, portföyündeki Arçelik hisselerini çıkartarak stratejisini güncelledi. Bu değişiklik, yatırım kuruluşunun piyasadaki dinamiklere yönelik değerlendirmeleri doğrultusunda gerçekleşti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz