TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Garanti Yatırım Geçen Hafta Net Satışlarda Bulundu

Garanti Yatırım Geçen Hafta Net Satışlarda Bulundu

Borsa geçen hafta yatay seyir izlerken, Garanti Yatırım'ın net satış faaliyeti ve yeni alımları dikkat çekti. Aracı kurum, 526 milyon TL değerinde net satış gerçekleştirirken, Türkiye İş Bankası A.Ş. (ISCTR) ve Koç Holding A.Ş. (KCHOL) gibi hisselerde toplamda 267 milyon TL değerinde alım gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Garanti Yatırım Geçen Hafta Net Satışlarda Bulundu

Geçen hafta borsa, yatay bir aralıkta hareket ederken, BIST 100 endeksi 8000 puan üstünü zorlamasına rağmen bu seviyede tutunamayarak haftayı 7996 puan seviyesinden tamamladı.

İşlem hacmindeki düşüş ve ilginin azalmasıyla dikkat çeken haftada, Garanti Yatırım ön plana çıkıyor. Aracı kurum, geçen hafta içerisinde 526 milyon TL değerinde net satış gerçekleştirerek dikkat çekti.

garanti-yatirim-gecen-hafta-net-satislarda-bulundu

Garanti Yatırım Portföyüne Yeni Hisseler Ekledi

Garanti Yatırım, aynı zamanda portföyüne yeni hisseler ekledi. Geçen hafta içinde en çok alım yaptığı hisse senedi Türkiye İş Bankası A.Ş. (ISCTR) oldu ve şirket, ISCTR hisselerinde 138 milyon TL değerinde alım gerçekleştirdi.

Bu hisseler, geçen hafta içinde yüzde 2’ye yakın kayıp yaşayarak 25,44 TL seviyesinde kapanış gerçekleştirdi. Garanti Yatırım’ın en çok alım yaptığı bir diğer hisse senedi Koç Holding A.Ş. (KCHOL) oldu ve kurum, KCHOL’de 129 milyon TL değerinde alım gerçekleştirdi.

Garanti Yatırım’ın portföyüne eklediği diğer hisseler arasında Türkiye Garanti Bankası A.Ş. (GARAN) ve Çates Elektrik Üretim A.Ş. (CATES) bulunuyor. Ayrıca, Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) ve Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. (TKNSA) hisselerinde de 49 milyon TL’lik alımlar gerçekleşti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz