TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi Goldman Sachs Türk Lirası Tahminlerini Açıkladı

Goldman Sachs Türk Lirası Tahminlerini Açıkladı

Goldman Sachs, Eylül ayından bu yana Türkiye'de sıkılaşan parasal ve finansal koşulların, Türk Lirası'nın tahminlerden daha az bir değer kaybına yol açabileceğini belirtiyor.

Yayınlanma:
Goldman Sachs Türk Lirası Tahminlerini Açıkladı

Uluslararası finans devi Goldman Sachs, Türk Lirası’nın değer kaybı konusundaki önceki tahminlere nazaran daha olumlu bir tablo öngörüyor.

Eylül ayından bu yana Türkiye’deki para ve finansal koşulların sıkılaştığına dikkat çeken Goldman Sachs, bu durumun iç talebi ılımlı bir seyirde tuttuğunu ve fiyat baskılarının yavaşladığını belirtiyor.

goldman-sachs-turk-lirasi-tahminlerini-acikladi

Goldman Sachs Türk Lirası için olumlu tablo çizdi

Reel faizlerin pozitif bölgeye dönmesiyle birlikte, yabancı döviz girişlerinde artışın gözlendiğine vurgu yapılıyor.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Türk Lirası’nın reel değer kazanmasına dair sinyaller verdiği ve artan döviz girişlerinin 2024 yılında TL’deki değer kaybını sınırlayabileceği öngörüsüne yer veriliyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz