TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa GUBRF Bedelsiz Başvurusu Reddedildi, Taban Oldu!

GUBRF Bedelsiz Başvurusu Reddedildi, Taban Oldu!

Gübre Fabrikaları T.A.Ş’nin SPK’ya yaptığı yüzde 300 oranında bedelsiz sermaye artırımı onaylanmadı. GUBRF bedelsiz başvurusu reddedilince hisse taban oldu!

Yayınlanma:
GUBRF Bedelsiz Başvurusu Reddedildi, Taban Oldu!

Kamu sermayesinin de ortaklığının bulunduğu Gübretaş, Borsa İstanbul’da GUBRF kodu ile işlem görüyor. Bir dönemin en popüler hisselerinden biri konumunda bulunan GUBRF bugün (18 Aralık Pazartesi) dikkat çekici bir haber ile gündeme geldi. Öğlen saatlerinde gönderdiği KAP bildirimi ile, geçtiğimiz Haziran ayında SPK’ya yaptığı bedelsiz sermaye artışı başvurusunun reddedildiğini bildiren şirketin hisseleri dakikalar içerisinde devre kesti. Devre kesici sonrasında da toparlanamayan GUBRF, 15 dakikalık aradan sonra tabana doğru geriledi ve akabinde tabana oturdu. Peki GUBRF bedelsiz başvurusu neden reddedildi, hisse neden taban oldu, hacmi ve para – giriş çıkış durumu ne seviyede?

GUBRF Bedelsiz Başvurusu Reddedildi, Taban Oldu!

Global çapta en kritik sektörlerden biri olan “gübre sektörünün” ülkemizdeki en önemli aktörlerinden biri Gübre Fabrikaları T.A.Ş. Kamunun da ortağı olduğu firmanın payları BİST de GUBRF koduyla işlem görüyor. Bir süredir dalgalı seyir izleyen GUBRF hissesi, bugün şirketten yapılan KAP bildirimi sonrasında taban oldu.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Geride bıraktığımız Haziran ayında SPK’ya yüzde 300 oranında bedelsiz sermaye artışı için başvuran şirketin başvurusu yaklaşık 6 aydır değerlendirme sürecindeydi. SPK’dan Gübre Fabrikaları T.A.Ş’ye gönderilen yazıyla başvurunun reddedildiği bildirildi. Ret sebebi olarak ise; “şirketin bağlı ortaklığı Razi Petrochemical Co.’nun taraf olduğu davaya ilişkin olarak karşılık ayrılıp ayrılmayacağının netleştirilmemesi” üzerinden, “olmayan kaynaktan sermaye artırımına yol açma riski ve muhasebenin ihtiyatlılık ilkesi” gerekçe gösterildi.

GUBRF Ne Durumda, Hacmi ve Para Giriş Çıkışı Nasıl? GUBRF Tabandan Kalkar Mı?

GUBRF Ne Durumda, Hacmi ve Para Giriş Çıkışı Nasıl? GUBRF Tabandan Kalkar Mı?

Ret haberinin gelmesiyle kısa sürede keskin bir düşüş yaşayan ve devre kesiciye giren hisse, devre kesicinin çıkışında da tutunamayarak gün bazında taban fiyata (324 TL) geriledi. Böylece şirketin piyasa değeri de 108 milyar TL düzeyine düştü.

GUBRF Ne Durumda, Hacmi ve Para Giriş Çıkışı Nasıl? GUBRF Tabandan Kalkar Mı?

Gübre Fabrikaları T.A.Ş’nin hissesi bugün taban olmasına rağmen, öğlen saatleri itibariyle hisseye net 5 milyon TL dolayında para girişi olduğu görülmekte. Tabanında yaklaşık 950 bin lot satış için bekleyen GUBRF’nin bugün şimdiye kadar olan hacmi 3 milyon lotu (1 milyar TL’yi) aşmış durumda.

GUBRF’nin bugün ki ağırlıklı fiyat ortalaması ise 336 TL dolaylarında bulunuyor. Gün içerisinde en yüksek 358,25 TL’yi gören hissenin bugün tabandan kalkıp kalkmayacağı; tabanda satış için bekleyen lotlara alıcı çıkmasına ya da bu lotların satıcılar tarafından silinmesine bağlı.

GUBRF KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz