TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Önemli Enflasyon Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Önemli Enflasyon Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleşen bütçe görüşmelerinde, konuşma gerçekleştirdi. Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamalarda öne çıkan konu ise enflasyon ile mücadele oldu. Enflasyon ile gerçekleştirilen mücadelenin kararlılık ile süreceği belirtilirken, enflasyonun tek haneli seviyelere düşürülmesinin hedeflendiği, bu hedeflerinin ise 2026 yılında gerçekleşeceği açıklandı.

Yayınlanma:
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Önemli Enflasyon Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen bütçe görüşmelerinde, konuşma gerçekleştirdi. Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamalarda öne çıkan konu ise enflasyon ile mücadele oldu. Enflasyon ile gerçekleştirilen mücadelenin kararlılık ile süreceği belirtilirken, enflasyonun tek haneli seviyelere düşürülmesinin hedeflendiği, bu hedeflerinin ise 2026 yılında gerçekleşeceği açıklandı.

Enflasyon 2026 Yılında Tek Haneye Düşecek

Mehmet Şimşek’in açıklamalarında öne çıkan diğer konular ise; orta vadeli program kapsamında ana hedeflerinin enflasyon ile mücadele olduğu, enflasyona kalıcı bir şekilde çözüm bulmayı amaçladıkları belirtildi. Uygulanan sıkı tedbirlere devam edileceği, 2026 yılına kadar ulaşılması hedeflenen tek haneli enflasyon rakamlarına da ulaşacaklarını belirttiler.

2024 yılı için yüzde 4’lük bir büyüme hedefi olduğunu belirten Mehmet Şimşek, hedeflerine ulaşmak için uyguladıkları politikaların 2023 yılında işe yaradığını, 2024 yılında da aynı şekilde işsizliğin gerileyeceği, istihdamın artacağı ve bir diğer önemli konu olan cari açığın da 2024 yılında kalıcı olarak aşağılara çekileceğini belirtti.

Orta Vadeli Program Sorunsuz İşliyor

Mehmet Şimşek açıklamalarını tamamlarken, sermaye piyasalarının enflasyonun gerilemesi ile birlikte güçlendireceklerini de belirtti. Mehmet Şimşek’in sürekli dile getirdiği yeşil ve dijital dönüşümün de 2024 yılında hız kazanacağı açıklandı. 2024 yılında ve ana hedeflere ulaşana kadar, tasarruf harcamalarının devam ettirileceği, daha şimdiden borçlanma maliyetlerinin gerilediğini, belirledikleri orta vadeli ekonomi programının ise sorunsuz bir şekilde işlediğini belirtti. Mehmet Şimşek konuşmasını da ”Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik.” sözüyle sonlandırdı.

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz