TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2782 %0,07
EUR 34,6755 %-0,07
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2862 %-0,14
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri IC Enterra Halka Arz Sürecine Tavan Başladı

IC Enterra Halka Arz Sürecine Tavan Başladı

Borsa İstanbul'da seçim sonrası gündem değişirken, vergi ve düzenleme beklentileri hisselerde gerilim oluşturuyor. Uzun bayram tatili öncesinde yaşanan bu gelişmeler, yatırımcıların tepkisini artırıyor. Yeni halka arzlar ise piyasada umut ışığı olarak görülüyor.

Yayınlanma:
IC Enterra Halka Arz Sürecine Tavan Başladı

Borsa İstanbul’da seçim sonrası gündem değişirken, sandıkların kapanmasının ardından vergi ve düzenleme beklentileri hisselerde gerilim oluşturdu. Yatırımcılar, sıkılaşma adımlarına eklenecek yeni vergilerin şirket kârlarını minimalize etme riskiyle karşı karşıya. Bu durum, temettü dağıtımına çıkmayan şirketlerin sayısını artırabilirken, yatırımcılar çıkışlara yoğunlaşıyor.

Uzun bayram tatili de yaklaşırken, nakit ihtiyacı olanların borsada satışlara yönelmesi bekleniyor ve BIST 100 endeksi 9000 puanın altına düştü.

Endeks, dün yüzde 1’in üzerinde düşüş yaşayarak 8945 puandan kapanmıştı ve bugüne 8949 puandan giriş yaptı.

ic-enterra-halka-arz-surecine-tavan-basladi

ENTRA kodlu hisseler 11 TL’den işlem görüyor

Hangi sektörlerin endeksi sırtlayacağı yakından takip edilirken, yeni halka arzlar yatırımcılara umut veriyor. Son olarak, Ic Enterra Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin hisseleri bugün borsada işlem görmeye başladı. Halka arz fiyatı 10 TL olan ENTRA kodlu hisseler, ilk işlem gününde tavana çıkarak 11 liradan işlem gördü.

Şirketin halka arz büyüklüğü 3.695.657.170 TL olarak belirlenmişti ve toplamda 4 katı aşan talep ile karşılaşılmıştı. Bireysel yatırımcılara en fazla 850 liraya karşılık gelen 85 lot dağıtımı yapılmıştı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz