TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri LDR Turizm SPK Onaylı Bedelsiz Sermaye Artırımına Gitti!

LDR Turizm SPK Onaylı Bedelsiz Sermaye Artırımına Gitti!

Lider turizm şirketi, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurduğu bildiride, Sermaye Piyasalar Kurulu (SPK) onaylı bedelsiz sermaye artırımı kararı ile iç kaynaklardan 99 milyon lira artışla toplam sermayesini 165 milyon liraya çıkarıyor.

Yayınlanma:
LDR Turizm SPK Onaylı Bedelsiz Sermaye Artırımına Gitti!

LDR Turizm A.Ş., bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaştığı bildiride, Sermaye Piyasalar Kurulu (SPK) tarafından onaylanan bedelsiz sermaye artırımı başvurusuna dair bilgileri paylaştı.

Şirket, Borsa İstanbul’da LIDER koduyla işlem görmekte olup, sermaye artırımı ile ilgili kararı 1 Aralık 2023 tarihli SPK bülteninde onaylanmıştır.

ldr-turizm-spk-onayli-bedelsiz-sermaye-artirimina-gitti

LIDER sermaye artırımı onaylandı

LDR Turizm, 265 milyon lira tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içinde yer alan 66 milyon lira çıkarılmış sermayesini iç kaynaklardan karşılayarak 99 milyon lira artırarak toplam sermayesini 165 milyon liraya çıkarıyor.

Şirket, bu kararını 11 Eylül tarihinde KAP üzerinden duyurmuştu ve yüzde 150 bedelsiz bölünme kararı almıştı. Sermaye artırımı, VUK kayıtlarıyla hazırlanan mali tablolara göre 60 milyon lira Olağanüstü Yedekler ve 39 milyon lira Paylara İlişkin Primler kalemlerinden karşılanıyor.

LIDER hisseleri haftalık yüzde 17,52 düşüş yaşadı

LIDER hisseleri, kararın açıklandığı 11 Eylül tarihinde 147,60 liradan işlem görüyordu. Hisse, haftalık bazda yüzde 17,52 düşüş yaşarken, aylık bazda yüzde 2,15 artış gösterdi.

Bugün itibarıyla ise hisse, yüzde 9,31 değer kazanarak 180,7 liradan işlem gördü.

Sermaye artırımının, TFRS standartlarına uygun olarak hazırlanan finansal tablolara göre gerçekleştirileceği belirtti.

Buna ek olarak 60 milyon lira geçmiş yıllar kârı ve 39 milyon lira paylara ilişkin primlerden karşılanarak toplamda 66 milyon lira tutarında bir artışla şirketin sermayesinin 165 milyon liraya çıkarılacağı bildirildi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz