TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2505 %0,03
EUR 34,7027 %0,12
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2952 %0,03
Logo
Anasayfa Halka Arz PTT AVM Halka Arza Hazırlanıyor

PTT AVM Halka Arza Hazırlanıyor

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından yapılan açıklamada, PTT AVM'nin ilk kez halka arz edilmesinin gündeme alındığı, sürecin ise çok da uzun sürmeyeceği bilgileri aktarıldı

Güncelleme: 10:53 - 21.12.2023
PTT AVM Halka Arza Hazırlanıyor

2023 yılı içerisinde birçok şirket halka arz için başvuruda bulunurken, özellikle e-ticaret alanında hangi şirketlerin halka arz başvurusunda yapacağı merak konusuydu. N11 için birçok kez halka arz iddiaları gündeme gelirken, PTT Genel Müdürü olan Hakan Gülten, katılmış olduğu bir televizyon programında, önemli açıklamalarda bulundu.

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından yapılan açıklamada, PTT AVM’nin ilk kez halka arz edilmesinin gündeme alındığı, sürecin ise çok da uzun sürmeyeceği bilgileri aktarıldı. Halka arz için detaylara da yer veren Gülten, halka arz sonrasında elde edilecek gelir ile birlikte, yeni depoların kurulması ve PTT AVM için yapılacak olan yatırımların arttırılmasının amaçlandığını belirtti.

Halka Arz Çalışmaları 2 Yıldır Devam Ediyor

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, iştiraklerinin halka arzının 2 yıldır gündemde olduğu ve çalışmaların devam ettiğini iletirken, SPK ile görüşmelere başlandığı, halka arz için de başvuru yapıldığını iletti. Halka arzın onaylanması ile birlikte, iştiraklerinin yüzde 15’lik kısmının arza konu olacağı da belirtildi. Ancak, bilindiği gibi PTT Varlık Fonu’na ait bir şirket. Televizyon programında da nasıl karar alınacağına yönelik birçok soru yöneltildi. Bu sorulara ise, önümüzdeki aylarda karar verileceği, Varlık Fonu ile ortak bir karar verileceği bilgisi verildi.

Milyonlarca Ürün Binlerce Satıcı

PTT AVM içerisinde, şuan 50 milyon ürün listelenmekte ve bu ürünler de toplamda 50 bin satıcıdan oluşmaktadır. Bu da şirketin e-ticaret sektöründeki en önemli oyuncularından birisi olduğunu açıkça göstermektedir. Ayrıca, PTT AVM’nin Türkiye’de yakalamış olduğu ivme, Çin ve Katar’da da devam etmektedir. Öyle ki, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği destekleri ile Çin’de mağazalar açılmıştı.

2018 yılındaki gelişmelere baktığımızda ise Katar Posta İdaresi ile bir işbirliğine gidilmiş, Türkiye’de üretilen ürünlerin Katarlı tüketicilere ulaştırılması için de çalışmalar sürüyordu. Burada Turkish Souq faaliyetlerine başlamıştı. İlk başlarda sadece Katar için kurulmuş olan Turkish Souq, 2023 yılına geldiğinde ise Avustralya, Çin, Mısır, Finlandiya, Güney Afrika, Kanada, Rusya ve Mısır başta olmak üzere toplamda 98 ülkeye açılmış oldu. Bu sayede, Türk ürünlerinin birçok ülkeye ihraç edilmesinin de önü açılmış oldu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz