TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Halka Arz Şeker Yatırım Çates Elektrik ve Batı Ege Gayrimenkul Halka Arz Oluyor

Şeker Yatırım Çates Elektrik ve Batı Ege Gayrimenkul Halka Arz Oluyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayıyla başlayan Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Çates Elektrik Üretim A.Ş. ve Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz sürecinde ilk adımı attı.

Yayınlanma:
Şeker Yatırım Çates Elektrik ve Batı Ege Gayrimenkul Halka Arz Oluyor

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) geçen hafta onayladığı halka arz süreci, bugün itibariyle Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Çates Elektrik Üretim A.Ş. ve Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. için talep toplama aşamasına geçti.

Bu halka arz sürecine ilk kez katılacak yatırımcılar, başvuru sürecinde izlemeleri gereken adımları, talep girişi için kaç lot belirlemeleri gerektiğini ve diğer detayları merak ediyor. Şeker Yatırım, Çates Elektrik ve Batı Ege Gayrimenkul şirketlerine ait hisselerin talepleri toplandıktan sonra, halka arz süreci devam ediyor.

Bu önemli finansal olayın detaylarını takip eden yatırımcılar, SPK onaylı bu halka arz sürecindeki gelişmeleri dikkatle izleyerek, yatırım kararlarını şekillendirecekler. Halka arz sürecine katılmak isteyenler, ilgili şirketlerin resmi duyurularını ve SPK’nın belirlediği kılavuzları inceleyerek başvuru sürecini tamamlayabilecekler.

seker-yatirim-cates-elektrik-ve-bati-ege-gayrimenkul-halka-arz-oluyor

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (BEGYO)

Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde gerçekleştirilecek olan Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arzı, 3 TL sabit fiyatla 30 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde gerçekleşiyor. Bu halka arzda bireysel yatırımcılara eşit dağıtım sistemi uygulanacak ve 290 milyon lot satışa sunuluyor.

Talepler, BEGYO kodu kullanılarak halka arz menüsünden 30 Kasım akşam saat 17.00’ye kadar iletilebiliyor. Dağıtımın nasıl yapılacağına dair detaylar da paylaşıldı. Örneğin, 2,9 milyon talep gelirse 70 lot (210 TL), 3,2 milyon talep gelirse 63 lot (189 TL) dağıtım yapılıyor.

seker-yatirim-cates-elektrik-ve-bati-ege-gayrimenkul-halka-arz-oluyor

Çates Elektrik Üretim (CATES)

Çates Elektrik Üretim A.Ş’nin halka arz talep toplama işlemleri, 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Toplam 33 milyon 50 bin adet lot, 57,15 TL sabit fiyatla satışa sunuluyor. Halka arzın toplam büyüklüğünün 1,8 milyar TL olması bekleniyor ve İnfo Yatırım liderliğindeki konsorsiyum tarafından gerçekleştiriliyor.

Talepler, CATES kodu kullanılarak kurumların halka arz menüsünden 30 Kasım akşamı saat 17.00’ye kadar iletilmeye başlanabilecek. Dağıtım detayları da belirlendi. Örneğin, 2,9 milyon kişi talepte bulunursa 8 lot (457 TL), 3,3 milyon kişi katılırsa 7 lot (400 TL), ve 3,7 milyon kişi katılırsa 6 lot (343 TL) dağıtımı planlanmaktadır.

Ancak bu hesaplamalar varsayım niteliğindedir ve gerçekleşen talep doğrultusunda değişiklik gösterebilir.

seker-yatirim-cates-elektrik-ve-bati-ege-gayrimenkul-halka-arz-oluyor

Şeker Yatırım Menkul Değerler (SKYMD)

Halka arz sürecine dahil olan üçüncü şirket Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş., 30 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek talep toplama işlemleriyle yatırımcılara açılıyor. Bu süreçte yatırımcılar, emirlerini SKYMD kodu kullanarak 7 TL fiyatla verebilecekler. Toplamda 52,5 milyon lot dağıtıma çıkarılıyor.

Emirler, 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde 10.30 – 13.00 saatleri arasında normal hisse alım işlemleri gibi yapılacak. Dağıtım detayları da belirlendi. Örneğin, 2,8 milyon katılım olması durumunda 19 lot (133 TL), 3,2 milyon katılım olması halinde 17 lot (119 TL), ve 3,5 milyon katılım olması durumunda ise 15 lot (105 TL) dağıtımı planlanıyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz