TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa S&P Türkiye Kredi Notunu Pozitif Yaptı Borsa Yükselişe Geçti

S&P Türkiye Kredi Notunu Pozitif Yaptı Borsa Yükselişe Geçti

Borsada gözlenen yükseliş ve artan yatırımcı sayısıyla birlikte BIST 100 endeksi 8000 puanın üzerinde güçlü bir duruş sergiliyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu pozitife revize etmesi, borsadaki olumlu havayı destekledi.

Yayınlanma:
S&P Türkiye Kredi Notunu Pozitif Yaptı Borsa Yükselişe Geçti

Borsada yatırımcı sayısındaki artış ve son günlerde gözlenen yükseliş eğilimi, BIST 100 endeksinin 8000 puanın üzerinde tutunmasına neden oluyor. Günü pozitif bir başlangıç yaparak yüzde 1’in üzerinde değer kazanan endeks, 8073 puan seviyesinde bulunuyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin, Türkiye’nin kredi notunu takvim dışı güncellemesi, borsadaki olumlu havayı destekliyor. S&P’nin yaptığı güncellemede Türkiye’nin kredi notu durağandan pozitife revize edildi.

sp-turkiye-kredi-notunu-pozitif-yapti-borsa-yukselise-gecti

A1 Capital yabancı takas oranını yüzde 34,18 açıkladı

Öne çıkan bir diğer gelişme ise yabancı takas oranındaki artış. A1 Capital’ın analitik bültenine göre, yabancı takas oranı yüzde 34,18 seviyesinde gerçekleşti. Yabancıların toplam takas adedine oranı ise yüzde 17,32 olarak belirlendi.

Bu durum, borsaya olan yabancı ilgisinin arttığı beklentilerini güçlendiriyor. A1 Capital raporuna göre, S&P’nin kararı sonrasında endekste yükseliş beklentisi artarken, 8080 puan ara direnç olarak belirtiliyor.

BIST 100 endeksi 8400 puan seviyeleri takip ediliyor

Raporda, bu seviyenin üzerinde yaşanacak hareketlerde 8180 ve 8400 puan seviyelerinin takip edileceği vurgulanırken, destek noktaları olarak 7942 ve 7851 seviyelerine işaret ediliyor.

Ekonomi yönetimindeki politika başarıları, küresel çevrelerden olumlu tepkiler alıyor ve uzmanlar, bu durumun yabancı yatırımcının borsaya olan ilgisini artırdığını belirtiyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz