TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri SPK Ünlü Aracı Kuruma 28 Milyon TL Ceza Kesti

SPK Ünlü Aracı Kuruma 28 Milyon TL Ceza Kesti

Sermaye Piyasası Kurulu'nun 7 Mart 2024 tarihli bültenine göre, Gübretaş'taki payıyla tanınan Oğuzhan Şahinkaya'ya ve Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi A.Ş.'ye idari para cezaları uygulandı. Ancak dikkat çeken konu, yatırımcıların favori aracı kurumlarından biri olan Midas Menkul Değerler A.Ş.'ye verilen toplam 27 milyon 778 bin 312 lira değerindeki cezalardır.

Yayınlanma:
SPK Ünlü Aracı Kuruma 28 Milyon TL Ceza Kesti

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 7 Mart 2024 tarihli bülteninde, ünlü bir aracı kuruma ve tanınmış bir iş insanına uygulanan idari para cezaları dikkat çekti. Gübretaş’taki önemli payıyla bilinen Oğuzhan Şahinkaya’ya, 12 Mayıs 2022 tarihli alım işlemlerine ilişkin özel durum açıklaması yapılmaması nedeniyle 69.783 TL tutarında para cezası verildi. Aynı konuyla ilgili olarak, SPK tarafından aynı miktarda idari para cezası da Rasim Şahinkaya’ya uygulandı.

spk-unlu-araci-kuruma-28-milyon-tl-ceza-kesti

SPK’dan Midas Menkul Değerler’e büyük ceza!

Öte yandan, SPK’nın bülteninde dikkat çeken bir diğer konu, Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin halka arzının onaylanması oldu. Ancak, sosyal medyada popüler olan Midas Menkul Değerler A.Ş.’nin aldığı idari para cezaları büyük yankı uyandırdı. Toplamda 27 milyon 778 bin 312 lira değerinde ceza verilen Midas’a, aracı kurumun emir iletim sistemiyle ilgili mevzuat gereksinimlerini karşılamaması, müşterilere hesap açılırken uygunluk testi yapmaması gibi birçok kural ihlali nedeniyle cezalar verildi. Bu cezalar arasında en yükseği 5.833.734 TL ile sistem yedeğinin gerekliliklerini yerine getirmemekten kaynaklandı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz