TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2004 %0,00
EUR 35,0268 %0,07
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9357 %0,10
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri SSR Mining Hisseleri Büyük Kayıp Yaşıyor

SSR Mining Hisseleri Büyük Kayıp Yaşıyor

İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde dün yaşanan toprak kayması felaketi, Amerikalı SSR Mining şirketinin hisselerini de olumsuz etkiledi. Nasdaq borsasında işlem gören şirketin hisseleri yüzde 60'a yakın bir değer kaybı yaşadıktan sonra bugün de yüzde 50'den fazla düşüş gösterdi.

Yayınlanma:
SSR Mining Hisseleri Büyük Kayıp Yaşıyor

İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni’nde dün meydana gelen toprak kayması faciasının ardından endişeler devam ederken, madende yüzde 80 hissesi bulunan Amerikalı SSR Mining şirketinin hisseleri de büyük ölçüde etkilendi.

ABD’de Nasdaq borsasında işlem gören şirketin hisseleri, dünkü maden faciası haberinin ardından yaklaşık yüzde 60 değer kaybetti ve bugün de düşüş trendini sürdürerek yüzde 50’den fazla geriledi.

ssr-mining-hisseleri-buyuk-kayip-yasiyor

Maden faciası sonrası yüzde 60 değer kaybı yaşandı

Dünkü olayda en az dokuz işçinin göçük altında kaldığı bildirilmişti. SSR Mining, yaşanan büyük kayma nedeniyle faaliyetlerini askıya aldığını duyurmuştu.

Maden faciası, Amerikalı şirketin piyasa değerinde yaklaşık olarak 1,4 milyar dolarlık bir azalmaya neden oldu. Bu olayın çok yönlü etkileri olduğu belirtilirken, Fırat Nehri’nin siyanür tehlikesi altında olduğu yönünde uyarılar yapılmıştı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz