TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi TİM Başkanı Ocak Ayı İhracat Rekorunu Açıkladı

TİM Başkanı Ocak Ayı İhracat Rekorunu Açıkladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıkladığı Ocak ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi.

Yayınlanma:
TİM Başkanı Ocak Ayı İhracat Rekorunu Açıkladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açıkladığı Ocak ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi. Gültepe, Ocak ayında 20 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğini ve bu rakamın geçen yıla göre yüzde 3,6 artış gösterdiğini belirtti.

Bu durumun tarihin en yüksek Ocak ayı ihracatına ulaşıldığını gösterdiğini ifade eden Gültepe, ihracatçıları tebrik etti.

tim-baskani-ocak-ayi-ihracat-rekorunu-acikladi

TİM Başkanı Ocak ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

2023 yılı için belirlenen 267 milyar dolar mal ve 110 milyar dolar hizmet ihracatı hedefine vurgu yapan TİM Başkanı, Ocak ayındaki performansın moral ve motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Gültepe, sektörel olarak otomotiv, kimya, hazır giyim, elektronik ve çelik sektörlerinin ihracatta öne çıktığını ifade etti. Ayrıca, geçen ay 48 ilin ihracatını artırdığını belirterek, en çok ihracat yapan 5 ilin İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara olduğunu aktardı. Ocakta 1290 firmanın ilk kez ihracat yaptığını ve bu yeni firmaların ihracata 75 milyon dolarlık katkı sunduğunu belirtti.

Gültepe, Almanya, ABD, Irak, İtalya ve Birleşik Krallık’ın en çok ihracat yapılan ülkeler olduğunu ve Afrika ile Latin Amerika’ya yapılan ihracatta dikkat çekici artışlar yaşandığını vurguladı. Genel olarak 126 ülkeye ihracatın arttığını paylaştı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz