TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Türk Traktör Geleceğe Etki Stratejisiyle Tarım Teknolojilerine Yatırım Yapıyor

Türk Traktör Geleceğe Etki Stratejisiyle Tarım Teknolojilerine Yatırım Yapıyor

Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş., Geleceğe Etki adını verdiği sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında tarımda teknoloji entegrasyonunu hızlandırmak amacıyla Agrovisio adlı start-up'a yatırım yaptığını duyurdu.

Yayınlanma:
Türk Traktör Geleceğe Etki Stratejisiyle Tarım Teknolojilerine Yatırım Yapıyor

Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş., sürdürülebilirlik stratejisi Geleceğe Etki adı altında tarımda teknoloji entegrasyonunu hızlandırmak ve bu alanda faaliyet gösteren start-up’ları desteklemek amacıyla yeni bir yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu.

Şirket lideri Aykut Özüner, Türk Traktör’ün 69 yıllık deneyimiyle geleceğe hazırlandığını belirterek, tarım sektöründe teknolojik dönüşümü desteklemenin önemine vurgu yaptı.

Türk Traktör’ün sürdürülebilirlik stratejisi, tarımın geleceğini şekillendirmek ve çiftçilere daha fazla değer sağlamak üzerine odaklanıyor.

Bu strateji kapsamında gerçekleştirilen ilk adım, Agrovisio isimli start-up’a yapılan yatırım oldu. Agrovisio, çiftçilere dijital karar alma hizmeti sunarak tarımsal faaliyetlerini optimize etmelerine yardımcı olan bir teknoloji şirketidir.

turk-traktor-gelecege-etki-stratejisiyle-tarim-teknolojilerine-yatirim-yapiyor

Türk Traktör Agrovisio adlı start-up’a yatırım yaptı

Aykut Özüner, yaptığı açıklamada, “Türkiye’de tarım başta olmak üzere teknolojik dönüşümde ihtiyaç duyulan yenilikçi uygulama ve fikirleri her zaman desteklediklerini” söyledi.

İklim değişimi ve salgın sürecinin tarımın önemini daha da artırdığını belirten Özüner, Türk Traktör olarak bu dönemde tarıma ve şehirlere yeni bir perspektiften yaklaşma kararı aldıklarını ifade etti.

Geleceğe Etki stratejisinin bir parçası olarak Agrovisio’ya yapılan yatırım, Türk Traktör’ün sadece kendi ekosistemini değil, aynı zamanda tüm etki alanlarında inovatif çözümleri desteklemeyi amaçladığını gösteriyor. Bu yatırım, sadece finansal bir destek olmanın ötesinde stratejik bir ortaklığı da ifade ediyor.

TTRAK hisseleri ne durumda?

Türk Traktör, gelecek dönemde Agrovisio’nun teknolojik çözümlerinin, şirketin ürün gamını geliştirmesinde kilit bir rol oynayacağına inanıyor.

Tarımda ihtiyaç duyulan teknolojik dönüşümü sağlayacak yeni ürünleri hayata geçirme konusundaki kararlılıklarını vurgulayan Özüner, Türk Traktör’ün sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda tarım sektörüne daha fazla değer katmaya devam edeceklerini belirtti.

Son olarak, Türk Traktör hisseleri (TTRAK) borsada işlem görmekte olup, yatırımcısına yıllık yaklaşık yüzde 164,66 oranında kazanç sağlamıştır. Ancak, hisseler son günlerde dalgalı bir seyir izleyerek bugün itibarıyla yüzde 4,11 oranında bir düşüş yaşamış ve 688 lira seviyelerine gerilemiştir.

Yıl içerisinde en yüksek 1057 lira seviyesine ulaşan Türk Traktör hisseleri, sürdürülebilirlik odaklı stratejileri ve teknolojiye yapılan yatırımlarla dikkat çekmeye devam ediyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz