TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2036 %-0,12
EUR 34,6361 %-0,07
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2497 %-0,12
Logo
Anasayfa Ekonomi Türkiye’de Hizmet ve İnşaat Sektörlerine Güven Arttı

Türkiye’de Hizmet ve İnşaat Sektörlerine Güven Arttı

TÜİK'in Şubat ayına ilişkin güven endeksi raporuna göre, Türkiye'de hizmet sektöründe güven endeksi yüzde 1,6 arttı. İnşaat sektöründe güven endeksi ise yüzde 1 artış gösterdi.

Yayınlanma:
Türkiye’de Hizmet ve İnşaat Sektörlerine Güven Arttı

TÜİK’in Şubat ayına ilişkin güven endeksi raporuna göre, Türkiye’de hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerindeki güven seviyeleri üzerine değerlendirmeler yapıldı. Raporda, hizmet sektöründe güven endeksinin yüzde 1,6 artış gösterdiği belirtilmiştir. Bu artış, hizmet sektöründeki işletmelerin ve hizmet sunanların geleceğe dair iyimserliklerini yansıtabilir.

turkiyede-hizmet-ve-insaat-sektorlerine-guven-artti

TÜİK sektörlerin güven oranlarını açıkladı

Diğer yandan, perakende ticaret sektöründe güven endeksinde yüzde 1’lik bir azalma yaşandığı raporda vurgulanmıştır. Bu durum, perakende ticaret sektöründeki işletmelerin veya tüketicilerin belirsizlik veya zorluklarla karşılaşabileceklerine dair endişelerini işaret edebilir.

İnşaat sektöründe ise güven endeksinin yüzde 1 arttığı görülmüştür. Bu artış, inşaat sektöründeki aktörlerin geleceğe yönelik olumlu beklentilerini yansıtabilir, özellikle de inşaat faaliyetlerinin devam eden bir ivmeyle sürdürülmesi planlanıyorsa bu artış geçerlidir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz