TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2120 %-0,09
EUR 34,6267 %-0,10
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2976 %0,03
Logo
Anasayfa Ekonomi Türkiye’de İhracatçılara Destek Devam Ediyor

Türkiye’de İhracatçılara Destek Devam Ediyor

Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı verilere göre, Türkiye'de ihracatçılara sağlanan destekler devam ediyor. Ocak ayında 533 firmaya dahilde işleme izin belgesi verilirken, geçen yılın son iki ayında binden fazla ihracatçıya vergi kolaylığı sağlandığı belirtiliyor.

Yayınlanma:
Türkiye’de İhracatçılara Destek Devam Ediyor

Ticaret Bakanlığı, Ocak ayına ilişkin dahilde işleme rejimi verilerini Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımladı.

Buna göre, bir önceki aya kıyasla dahilde işleme izin belgesi verilen firma sayısında artış yaşandı; Ocak ayında 533 firma bu belgeyi aldı.

turkiyede-ihracatcilara-destek-devam-ediyor

Ticaret Bakanlığı Ocak ayında 533 firmaya belge verdi

Ayrıca, aynı dönemde 14 firma için ise dahilde işleme izin belgesi iptal edildi. Bakanlık, geçen ay verilen dahilde işleme izin belgelerinin yanı sıra yurt içi satış ve teslim ile hariçte işleme belgelerini de paylaştı.

Bu doğrultuda, Ocak ayında 2 hariçte işleme izin belgesi ve 15 yurt içi satış ve teslim belgesi verildiği belirtildi.

Geçen ayın verileriyle kıyaslandığında, Aralık ayında 523 firma için dahilde işleme izin belgesi verilmişti. Bu verilere dayanarak, son iki ayda binlerce ihracatçıya vergi kolaylığı sağlandığı vurgulanıyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz