TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2502 %0,06
EUR 34,7145 %0,24
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2935 %0,27
Logo
Anasayfa Halka Arz URASK Halka Arz Olacak, Uras Kimya Kimin?

URASK Halka Arz Olacak, Uras Kimya Kimin?

Uras Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz için taslak izahnamesini SPK’ya sundu. URASK halka arzı için detaylı bilgiler ve Uras Kimya kimin gibi pek çok sorunun cevabı içeriğimizde…

Yayınlanma:
URASK Halka Arz Olacak, Uras Kimya Kimin?

Borsa İstanbul’da 2023 yılının son halka arzı AVPGY oldu. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta yeni halka arz onayı çıkmayınca gözler 2024 yılına çevrildi. 2024 yılı içerisinde halka arz olmak için onlarca firma SPK’dan onay bekliyor. Bu firmalar arasına son olarak Uras Kimya da katıldı. İstanbul merkezli firma, taslak izahnamesini SPK’ya sundu ve onay beklemeye başladı. Borsa kodu URASK olması beklenen şirket hisselerinin halka arzına dair detaylı bilgiler içeriğimizde derlenmiştir. Uras Kimya kimin, ne iş yapar, halka arzda kaç lot satılacak ve fiyat istikrarı var mı gibi pek çok sorunun cevabını irdeleyelim.

Uras Kimya Ne Zaman Kuruldu, Ne İş Yapar?

Şirket 1997 yılında kuruldu. Çeyrek asrı geride bırakan Uras Kimya İstanbul merkezli olarak; “kimyasal madde ve tekstil boyaları distribütörlüğü” üzerine iştigal etmek üzerine kurulmuşken, devam eden süreçte faaliyet alanını genişletmiştir. Şirket günümüzde özetle; tekstil, kimya ve boya sektörü başta olmak üzere geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürmektedir.

Uras Kimya Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

Uras Kimya hali hazırda tek ortaklı bir yapıya sahiptir. Şirketin bütün payları Murat Özavşar’a aittir. A ve B grubu paylara ayrılan ortaklık yapısı detayları ise şu şekildedir:

Uras Kimya Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

Uras Kimya Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

URASK Halka Arz Bilgileri, Kaç Lot Satılacak?

Şirketin ödenmiş sermayesi hali hazırda 52 milyon 840 bin TL’dir. Bu meblağ halka arz sonrasında 11 milyon 340 bin TL artırılarak 64 milyon 180 bin TL’ye çıkartılacaktır.

Uras Kimya halka arzında; bedelli sermaye artışı ve ortak satışı olmak üzere toplamda 16 milyon 200 bin lotun ihracı gerçekleştirilecek. Satılacak lotların detayları aşağıdaki gibidir:

  • 11 milyon 340 bin lot – Sermaye artışı
  • 4 milyon 860 bin lot – Murat Özavşar’a ait lotlar (ortak satışı)

Info Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirilecek halka arz sonrasında şirketin fiili dolaşım oranı yüzde 25,24 olacak.

URASK Dağıtım Şekli Nasıl, Eşit Mi Yoksa Oransal Mı?

Uras Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arzının tamamen eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Halka arzda kurumsal yatırımcıya pay ayrılması ön görülmemektedir.

Uras Kimya Ne Zaman Kuruldu, Ne İş Yapar?

Uras Kimya Ne Zaman Kuruldu, Ne İş Yapar?

Uras Kimya Halka Arz Gelirini Nerede Kullanacak?

Şirket, halka arzda elde edeceği geliri 2 parçaya ayırarak şu alanlarda kullanacak:

  • Yüzde 60 oranda finansal borçların kapatılması
  • Yüzde 40 oranda ihracat yapılan / yapılacak ülkelerde satış ağının kurulması ve geliştirilmesi

URASK Fiyat İstikrarı Var Mı? Uras Kimya Bilançosu ve Finansal Durumu Nasıl?

Halka arz sonrasında fiyat istikrarı planlanmadığı taslak izahnamede deklare edilmiştir. Uras Kimya’nın son yıllara ait bilançosu da taslak izahnamede yer aldığı şekliyle aşağıdaki gibidir:

Uras Kimya Bilançosu ve Finansal Durumu

Uras Kimya Bilançosu ve Finansal Durumu

Uras Kimya Bilançosu ve Finansal Durumu

  • Bilgilerin tamamının taslak izahnameden alındığını ve SPK’nın onaylı izahnameyi yayımlaması ile resmileşeceğini, bu süreçte belirli değişikliklere uğrayabileceğini deklare edelim.

Uras Kimya Resmi Site

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz