TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1986 %0,00
EUR 34,9993 %0,01
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,8950 %0,01
Logo
Anasayfa Ekonomi Yabancı Yatırımcı İçin 2024 Hikayesi Başlıyor

Yabancı Yatırımcı İçin 2024 Hikayesi Başlıyor

ABD Merkezli yatırım bankası olarak tanıdığımız Jp Morgan, Türkiye ekonomisine yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye özelinde hazırlanan bir raporu yayınlayan yatırım bankası, ekonomide ortodoks politikalara geçiş ile birlikte, Türkiye'de 2024 yılı için yabancı yatırımcı girişinin artacağı ve yurt dışı borçlanma rekorlarının gelebileceğini açıkladı. 

Yayınlanma:
Yabancı Yatırımcı İçin 2024 Hikayesi Başlıyor

Ekonomi politikasında genel seçimlerden sonra yapılan yönetim değişikliğinin ardından ilk açıklamalar rasyonel ekonomi politikalarına dönüş yönünde olmuştu. Bu açıklamaya bağlı kalınarak yapılan bütün güncellemeler sonrasında da, gözler 2024 yılına çevrilmiş durumda. Çünkü, Türkiye ekonomisinde aranan kan olarak bilinen yabancı yatırımcının, yavaş da olsa gelmeye başlaması düşünülüyor.

Ortodoks Politikalara Dönüş

Türkiye’de artık kronik hale gelmiş olan yüksek enflasyon, 2023 yılında özellikle yabancı yatırımcının piyasadan çekilmesine yol açmıştı. İrrasyonel politikalar ile birlikte ortaya çıkan bu durum sonrasında, ortodoks politikalara geçiş olması ve bunun da uzun vadede uygulanabilir olmasından dolayı, yabancı yatırımcı durumu merak konusuydu. Ancak gelinen noktada, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, körfez turunu tamamladıktan sonra ABD’ye gidecek olmaları, piyasada sevindirici bir haber oldu.

ABD’ye gitmeye hazırlanan Merkez Bankası Başkanı ve Maliye Bakanı’nın yatırımcıları ikna etmesi konusunda ise piyasadaki beklentinin oldukça yüksek olduğunu yineleyelim. Çünkü, ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan’ın, bu toplantı öncesinde yapmış olduğu Türkiye açıklaması, görüşmelerin nasıl geçeceği konusunda da yol gösterici oluyor.

JP Morgan’dan Türkiye Beklentisi: Yabancı Girişleri Artacak

ABD Merkezli yatırım bankası olarak tanıdığımız Jp Morgan, Türkiye ekonomisine yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye özelinde hazırlanan bir raporu yayınlayan yatırım bankası, ekonomide ortodoks politikalara geçiş ile birlikte, Türkiye’de 2024 yılı için yabancı yatırımcı girişinin artacağı ve yurt dışı borçlanma rekorlarının gelebileceğini açıkladı.

Stefan Weiler tarafından açıklanan raporda, Türkiye’nin ortodoks politikalara geçmesi ve uygulanan para politikalarından çokça söz edildi. Weiler tarafından yapılan açıklamalarda, 2024 yılının yabancı yatırımcı açısından bir fırsat olacağı, yatırımcının Türkiye’den çekilme kararı almasında uygulanan ekonomi politikalarının büyük etkisi olduğundan söz edildi. Yüksek enflasyon ortamında enflasyona rağmen düşük faiz durumunun olması, karmaşık mali düzenlemeler ve döviz kontrolü ortamında çıkan yabancı yatırımcının, yeni ekonomi politikaları sonrasında tekrar geleceği açıklandı.

Weiler aynı zamanda 2024 yılında hükümet tarafından yaklaşık olarak 10 miktar dolarlık bir tahvil ihracı beklendiğini, nakit ihtiyacı olan şirket ve bankalardan da borçlanma alanında önemli bir artış beklediğini iletti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz