TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2021 %0,13
EUR 34,9329 %-0,04
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,8543 %0,07
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Yatırım Finansman Borsada Büyük Satışlar Gerçekleştirdi

Yatırım Finansman Borsada Büyük Satışlar Gerçekleştirdi

Borsa'da Aralık ayının üçüncü haftasında yaşanan büyük kayıplar ve Yatırım Finansman'ın stratejik satışlar gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Yatırım Finansman Borsada Büyük Satışlar Gerçekleştirdi

Aralık ayının üçüncü haftasında Borsa, büyük ölçüde kayıplarını artırarak çoğu hisse senedinde önemli düşüşlere tanıklık etti. Haftalık bazda BIST 100 endeksi, kayıplarını yüzde 5’in üzerine çıkararak 7557 puana kadar geriledi.

Bu kayıpların yaşandığı haftada, Yatırım Finansman önemli bir satış gerçekleştirdi ve Matriks verilerine göre 2,53 milyar TL değerinde net satış gerçekleştirdi.

Kurumun öne çıkan satışları arasında Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA) ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK) gibi hisse senetleri yer aldı.

yatirim-finansman-borsada-buyuk-satislar-gerceklestirdi

Yatırım Finansman en çok SASA hissesini sattı

Yatırım Finansman’ın en çok sattığı hisse olan SASA, bu hafta 526 milyon TL değerinde satışla dikkat çekti.

YKBNK ve THYAO hisselerindeki satışlar ise sırasıyla 373 milyon TL ve 168 milyon TL olarak kaydedildi.

Şirketin diğer satışları arasında 157 milyon TL ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL) ve 151 milyon TL ile Türkiye İş Bankası A.Ş. (ISCTR) yer aldı.

Özellikle SASA hissesindeki büyük satışlar, şirketin geçen haftayı yüzde 10’a yakın bir kayıpla tamamlamasına neden oldu ve hisse, 38,6 TL seviyesinden işlem gördü.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz