TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1956 %-0,01
EUR 35,0045 %0,01
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9362 %0,11
Logo
Anasayfa Borsa 2023 3.Çeyrek Bilançosunda En Çok Kâr Eden Şirketler

2023 3.Çeyrek Bilançosunda En Çok Kâr Eden Şirketler

2023 3.çeyrek bilançolarına göre en çok net dönem kârı elde eden şirketler belli oldu. Bankacılık sektöründeki şirketler listenin üst sıralarında yer aldı.

Güncelleme: 21:06 - 12.11.2023
2023 3.Çeyrek Bilançosunda En Çok Kâr Eden Şirketler

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler 2023 3.çeyrek bilançolarını açıkladı. Yılın 3.çeyreğine ait raporlarını paylaşan şirketler arasında Koç Holding A.Ş. (KCHOL) listenin zirvesinde yer alırken ilk 15 şirket arasında Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOASO) listenin son basamağında yer aldı.

2023 3. Çeyrek Net Dönem Kârı En Yüksek 15 Şirket

Şirket İsmi 2023 3. Çeyrek Net Dönem Kârı
Koç Holding A.Ş. (KCHOL)  73.67 Milyar TL
Türk Hava Yolları A.O. (THYAO)  69.50 Milyar TL
Türkiye Garanti Bankası A.Ş. (GARAN)  57.21 Milyar TL
Türkiye İş Bankası A.Ş. (ISCTR) 51.85 Milyar TL
Akbank T.A.Ş. (AKBNK) 51.46 Milyar TL
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK)  48.70 Milyar TL
Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. (SAHOL)  36.67 Milyar TL
 Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TUPRS)  35.27 Milyar TL
Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. (FROTO)  25.09 Milyar TL
QNB Finansbank A.Ş. (QNBFB) 24.63 Milyar TL
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. (VAKBN)  18.28 Milyar TL
Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. (DOAS)  15.22 Milyar TL
Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (SISE)  13.35 Milyar TL
Enerjisa Enerji A.Ş. (ENJSA) 12.93 Milyar TL
Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOASO)  12.46 Milyar TL

2023 3.çeyrek bilançolarına göre sektörel dağılım ise şu şekilde:

  • Bankacılık Sektörü: 6 şirket
  • Holding ve Yatırım Sektörü: 6 şirket
  • Enerji Sektörü: 2 şirket
  • Otomotiv Sektörü: 2 şirket
  • Havacılık ve Ulaşım Sektörü: 2 şirket

Çeyreklik Net Kâr Ne Demek?

Çeyreklik net kâr iş dünyasında ve finansal analizlerde merkezi bir öneme sahiptir. Bir şirketin finansal performansını ölçmenin temel yollarından biri olan çeyreklik net kâr, şirketin üç aylık dönemde elde ettiği kârın veya zararın net miktarını ifade eder. Bu hesaplama şirketin gelirlerinin tüm giderler, vergiler ve faizler düşüldükten sonra kalan kısmını gösterir Bir şirketin sağlığı, verimliliği ve genel mali durumu hakkında değerli bilgiler sunar.

Çeyreklik Net Kârın Tanımı

Çeyreklik net kâr, bir şirketin üç aylık dönemde elde ettiği kârın net miktarını ifade eder. Bu hesaplama şirketin toplam gelirlerinden, işletme giderleri, vergiler, faizler ve diğer masraflar çıkarıldıktan sonra kalan tutardır. Çeyreklik net kâr, bir şirketin finansal sağlığını ve operasyonel performansını değerlendirmede kritik bir göstergedir. Bu dönemsel raporlar şirketin gelir akışını, giderlerini, kar marjlarını ve genel mali durumunu gösterir, bu da yatırımcılar, analistler ve şirket yöneticileri için önemli kararlar alırken temel bir referans noktası oluşturur.

Borsada Çeyreklik Net Kar Ne Demek?

Borsada bir şirketin çeyreklik net kârı, hisse senedi fiyatları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Yatırımcılar ve analistler, şirketlerin çeyreklik raporlarını yakından incelerler çünkü bu raporlar, şirketin geçmiş performansını ve gelecekteki potansiyelini değerlendirme açısından önemli ipuçları içerir. Özellikle beklenenden daha yüksek veya düşük çeyreklik kârlar, hisse senedi fiyatlarında önemli dalgalanmalara neden olur. Ayrıca bu raporlar şirketin yönetiminin verimliliğini ve stratejik yönünü de gösterir.

Borsada Çeyreklik Net Karın Önemi

Borsada çeyreklik net kârın önemi, yalnızca şirketin kendisi için değil, aynı zamanda yatırımcılar ve piyasa hareketleri için de geçerlidir. Yüksek çeyreklik net kâr genellikle şirketin sağlıklı ve karlı olduğunun bir göstergesi olarak algılanır. Bu da genellikle yatırımcı güvenini artırarak hisse senedi fiyatlarının yükselmesine yol açabilir. Tersine beklenenden düşük bir çeyreklik net kâr, yatırımcı güvenini sarsabilir ve hisse senedi fiyatlarında düşüşe neden olabilir.

Ayrıca çeyreklik net kâr, şirketin pazar koşullarına ve rekabet ortamına nasıl tepki verdiğini göstermesi açısından da önemlidir. Örneğin bir şirketin maliyetlerini etkin bir şekilde yönetmesi ve gelirlerini artırması, sektördeki rekabetçi pozisyonunu güçlendirir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz