TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2561 %0,01
EUR 34,6421 %-0,14
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2718 %-0,15
Logo
Anasayfa Borsa Tesla Hisse Değerleri Düşüşte: Model İndirimleri ve Mali Beklentiler

Tesla Hisse Değerleri Düşüşte: Model İndirimleri ve Mali Beklentiler

Tesla hisseleri son günlerde düşüş trendini sürdürüyor.

Yayınlanma:
Tesla Hisse Değerleri Düşüşte: Model İndirimleri ve Mali Beklentiler

Tesla hisseleri, son dönemdeki düşüş eğilimini yedinci güne taşıdı ve Ocak 2023’ten bu yana en düşük seviyeye geriledi. Dünkü işlemlerde günlük kayıp yüzde 3’ü aşarak 142 dolara kadar indi. Şirketin yıllık bazdaki kaybı ise yüzde 40’ı aştı. Tesla, ABD, Çin ve Avrupa genelinde Model Y SUV ve Model 3 sedan modellerinde 2.000 dolara varan indirimlerle fiyatları düşürdü.

tesla-hisse-degerleri-dususte-model-indirimleri-ve-mali-beklentiler

Tesla hisseleri yüzde 40 kayıp yaşattı

Ayrıca, Tesla premium sürücü destek sisteminin fiyatını üçte bir oranında indirdi. Tesla, bugün piyasa kapanışının ardından 2024 ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıklayacak. Analistler, gelirlerde yüzde 5,1’lik bir düşüş bekliyor ve bu düşüş, Covid salgınının operasyonları kesintiye uğrattığı 2020’nin ikinci çeyreğinden bu yana ilk kez bir önceki yıla göre düşüşü temsil ediyor.

Bank of America analistlerinden John Murphy, Tesla’ya yönelik duyarlılığın 2023’ün sonlarından bu yana kötüleştiğini belirtti. Yatırımcılar, büyüme girişimleriyle ilgili yorumlara odaklanırken özellikle “Model 2” yeni nesil platformu ve robotaksi konularına dikkat çekiyor.

UBS analisti Joseph Spak, yatırımcıların Tesla için çevre kredileri hariç otomotiv brüt marjlarını ve serbest nakit akışını temel ölçüler olarak görmeleri gerektiğini belirtti. Spak, negatif bir serbest nakit akışı çeyreğinin mümkün göründüğünü ifade etti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz