TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2408 %0,05
EUR 34,6288 %0,25
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2115 %0,35
Logo
Anasayfa Finans Altın Fiyatlarındaki Gerileme Uzmanları Şaşırttı

Altın Fiyatlarındaki Gerileme Uzmanları Şaşırttı

Altın fiyatlarının İsrail-İran gerilimi sonrası yaşadığı beklenmedik düşüş ile alakalı uzmanlardan önemli uyarılar geldi.

Yayınlanma:
Altın Fiyatlarındaki Gerileme Uzmanları Şaşırttı

Altın fiyatları, İsrail ile İran arasındaki gerilimle başlayan misilleme endişeleri sonrasında sıcak bir savaş ortamının oluşmamasıyla birlikte düşüş yaşadı. Uzmanlar, son günlerde sıkça uyardıkları senaryonun gerçekleştiğini belirtiyorlar. Altın fiyatları, rekor üstüne rekor kırarken bu kez beklenmedik bir düşüşle dikkatleri üzerine çekti.

Ons altın, yüzde 1’in üzerinde bir düşüş yaşayarak bugün 2.391 dolardan 2.360 dolara kadar geriledi ve TSİ 09.08 itibarıyla 2.363 dolara geriledi.

altin-fiyatlarindaki-gerileme-uzmanlari-sasirtti

Altın fiyatlarında büyük gerileme yaşanıyor

Gram altın ise dolardan aldığı destekle düşüşünü yüzde 1’in altında tuttu. Bugün 2.506 liradan 2.475 liraya gerileyen gram altın, şu anda 2.480 liradan işlem görüyor.

Altındaki yükseliş rallisi yatırımcılar arasında heyecan yaratsa da Finans Uzmanı Dr. Nuri Sevgen, özellikle ons altın için temkinli olunması gerektiğini vurgulamıştı.

Sevgen, geçen hafta Nasıl Bir Ekonomi YouTube kanalında yaptığı değerlendirmede, ons altın için çok yüksek yükseliş beklentilerinin sorgulanması gerektiğini belirtmişti.

“Bir enstrüman üzerine çok fazla olumlu yorum varsa korkun” diyen Sevgen, 3. Dünya Savaşı beklentilerinin altının gerçek potansiyelini yansıtmadığını ve yatırım enstrümanlarının sürekli rekor kıramayacağını öngörmüştü.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz