TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2603 %0,02
EUR 34,7117 %0,03
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3169 %-0,06
Logo
Anasayfa Finans Yerel Seçimlerin Ardından Dolar Değer Kazanıyor

Yerel Seçimlerin Ardından Dolar Değer Kazanıyor

Türkiye'deki yerel seçimlerin sonuçlanmasıyla piyasalardaki belirsizlik azaldı. Ancak, TCMB'nin sürpriz faiz artırımının ardından dolar kuru 32 liranın altına inmiş olsa da, seçimlere yaklaşırken tekrar yükselerek 32,40 lira sınırına ulaştı.

Yayınlanma:
Yerel Seçimlerin Ardından Dolar Değer Kazanıyor

Türkiye’deki yerel seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte, piyasalardaki belirsizlik bir ölçüde ortadan kalktı. En çok merak edilen konulardan biri ise borsanın yanı sıra dolar kurunun nasıl tepki vereceği oldu.

TCMB’nin sürpriz faiz artırımı sonrasında dolar kuru 32 liranın altına inmiş olsa da, seçimlere yaklaşırken tekrar yükselerek 32,40 lira sınırına ulaştı. Cuma günü ise sert bir geri çekilmeyle 32,1509 liraya kadar düşen dolar, kapanışı 32,3984 liradan gerçekleştirdi. Ancak Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte doların pozitif ivmesini koruduğu görüldü.

Geçen hafta dolar yaklaşık yüzde 1,5 civarında değer kazanırken, geçen ayın başından bu yana ise yaklaşık yüzde 4’e yakın bir artış kaydetti. Dolar endeksi ise yüzde 0,01 ekside 104,53 puanda seyrediyor.

yerel-secimlerin-ardindan-dolar-deger-kazaniyor

Dolar kuru dalgalı bir seyir sürüyor

Doların seyrini etkileyen faktörler arasında resmi seçim sonuçları olduğu gibi, bu hafta Türkiye’de açıklanacak enflasyon verileri de önemli bir yer tutuyor. ABD’de ise tarım dışı istihdam verileri izlenmeye devam ediliyor.

Öte yandan, TCMB seçim sonrası ilk düzenlemesini yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, TCMB vadesine en fazla 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 50,75 olarak belirledi. Aynı zamanda avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını da yıllık yüzde 51,75 olarak açıkladı. Bu karar, ihracatçıların düşük faizle fonlanamayacağı şeklinde yorumlandı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz