TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,4246 %-0,15
EUR 34,6533 %-0,66
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3409 %-0,56
Logo
Anasayfa Finans Yatırımcılar FED ve TCMB Faiz Kararlarını Bekliyor

Yatırımcılar FED ve TCMB Faiz Kararlarını Bekliyor

Federal Rezerv'in faiz kararı öncesinde dolar kuru tarihi zirvelerde seyrediyor. Bugün akşam açıklanacak karar öncesinde Dolar/TL 32.38 TL seviyesinde işlem görüyor. Yatırımcılar ayrıca TCMB'nin yarın gerçekleştireceği toplantıda faiz oranlarını sabit bırakması bekleniyor.

Yayınlanma:
Yatırımcılar FED ve TCMB Faiz Kararlarını Bekliyor

Merkez bankalarının faiz kararları yaklaşırken, yatırımcılar döviz kurlarındaki hareketleri yakından izliyorlar. Bugün akşam saatlerinde Federal Rezerv’in faiz kararı açıklanacak. Bu toplantı öncesinde dolar kuru, tarihi zirvelere yakın seviyelerde seyrediyor. Şu an itibarıyla Dolar/TL 32.38 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro ise hafif bir artışla 35.2 TL seviyesinde bulunuyor. Sterlin ise fiyatını koruyarak 41.23 TL’de tutunuyor. ABD Dolar Endeksi (DXY) ise geçen haftadan bu yana süren yükseliş trendini sürdürüyor. DXY, bu süreçte yaklaşık yüzde 1.5 oranında artarak 103.8 puana ulaştı. Doların diğer para birimleri karşısındaki güçlenmesinde, Federal Rezerv’in faiz oranlarını tahminlerden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutma beklentisi etkili oluyor.

yatirimcilar-fed-ve-tcmb-faiz-kararlarini-bekliyor

TCMB yarın faiz kararını açıklıyor

Bu akşam gerçekleştirilecek Federal Rezerv toplantısında faiz oranlarının sabit bırakılması bekleniyor. Federal Rezerv, Mart 2022’den itibaren enflasyonu kontrol altına alma politikası kapsamında faiz oranlarını yüzde 5.25-5.50 aralığına yükseltmişti. Tahminler, faiz indirimlerinin bu yılın ikinci yarısından itibaren başlayabileceği yönündedir. Toplantı sonrasında Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar da piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. Açıklamalarda, Federal Rezerv’in geleceğe yönelik politika duruşunda herhangi bir değişiklik olup olmadığı izleniyor.

Dolar kuru için bir diğer önemli karar ise yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak faiz kararı oluyor. TCMB’nin yarınki toplantısında faiz oranlarını %45 seviyesinde sabit bırakması bekleniyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz