TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2634 %0,03
EUR 34,6891 %-0,04
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3073 %-0,09
Logo
Anasayfa Finans Altın Tahmini 2024 Sonunda 2700 Dolara Yükseldi

Altın Tahmini 2024 Sonunda 2700 Dolara Yükseldi

Önde gelen finans kuruluşu Goldman Sachs, ons altın için 2024 yıl sonu tahminini 2.300 dolardan 2.700 dolara yükselttiğini açıkladı. Tahminlerinde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz indirimlerine yönelmesi beklentisine vurgu yapan Goldman Sachs, altın fiyatlarının yukarı yönlü seyir izleyeceğini öngördü.

Yayınlanma:
Altın Tahmini 2024 Sonunda 2700 Dolara Yükseldi

2024 yılında altın performansıyla ilgili beklentiler yatırımcılar arasında merak konusu olmaya devam ediyor. Önde gelen finans kuruluşlarından Amerika Birleşik Devletleri merkezli Goldman Sachs, altının geleceği hakkında güncellenmiş bir tahmin açıkladı. Goldman Sachs, 12 Nisan’da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2431 dolara çıkan ons altın için 2024 yıl sonu tahminini 2.300 dolardan 2.700 dolara yükseltti.

altin-tahmini-2024-sonunda-2700-dolara-yukseldi

Goldman Sachs altın tahminini yükseltti

Bu tahminde ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimlerine yöneleceği beklentisine vurgu yapıldı ve altın fiyatlarının yukarı yönlü bir seyir izleyeceği öngörüldü. Ayrıca, Orta Doğu’da İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte jeopolitik risklerin arttığı gözlemleniyor. İran’ın bu gerilime dahil olması, güvenli limana olan talebi artırıyor.

ABD medyası, İran’ın 48 saat içinde İsrail’e saldırabileceği yönünde iddialar ortaya atarken, İsrail yetkilileri de olası bir saldırıya karşı tetikte olduklarını açıkladı. Bu tür jeopolitik belirsizlikler altının talebini artırabilir ve fiyatlarını destekleyebilir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz