TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,4246 %-0,15
EUR 34,6533 %-0,66
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3409 %-0,56
Logo
Anasayfa Finans Altın Rekor Üstüne Rekor Kırıyor

Altın Rekor Üstüne Rekor Kırıyor

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararının açıklanmasıyla altın piyasasında yaşanan gelişmeler öne çıkıyor. FED'in politika faizini beklentiler doğrultusunda sabit bırakması, altın fiyatlarında güçlü bir yükselişe neden oldu.

Yayınlanma:
Altın Rekor Üstüne Rekor Kırıyor

ABD Merkez Bankası’nın (FED) dün aldığı faiz kararıyla birlikte politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 5,25 – 5,50 aralığında bırakması, piyasalara derin bir nefes aldırdı. Bu karar, Temmuz ayından bu yana beşinci kez üst üste aynı aralıkta sabit tutulan federal fon oranını korudu. FED’in güvercinleşen tavrı, altın piyasasında baskının kaldırılmasına yol açtı.

altin-rekor-ustune-rekor-kiriyor

Ons altın bugün 2222 dolar seviyesine ulaştı

Dünkü işlemlerde FED’in kararını bekleyen altın, ABD’den gelen haberlerle birlikte yükseliş trendini sürdürdü. Ons altın bugün 2.222 dolar seviyesine tırmanarak tarihi zirvesini yenilerken, TSİ 09.20 itibarıyla yüzde 1 artıda 2.208 dolardan işlem gördü.

Yurt içinde ise gram altın, ralli serisine devam ederek yeni bir rekora imza attı. Altın ithalatına getirilen kota ve fiyat dengesizliği konularıyla gündeme gelen gram altın, piyasalarda gece yarısından sonra 2.317 liraya kadar yükselerek yeni bir rekor kırdı. Yılbaşından itibaren yüzde 17’nin üzerinde artan gram altın, aylık primini yüzde 15, haftalık primini ise yüzde 3’e çıkardı. Yazım anında ise yüzde 1’in üzerinde artışla 2.300 liradan işlem görüyordu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz