TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2430 %-0,03
EUR 34,6573 %-0,11
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2967 %-0,07
Logo
Anasayfa Kripto Para Bitcoin Yarılanması: Kripto Piyasasında Yeni Bir Dönem Başlıyor

Bitcoin Yarılanması: Kripto Piyasasında Yeni Bir Dönem Başlıyor

Bitcoin, uzun zamandır beklenen yarılanma olayını gerçekleştirdi ve fiyatı 64.000 dolar civarında işlem görüyor.

Yayınlanma:
Bitcoin Yarılanması: Kripto Piyasasında Yeni Bir Dönem Başlıyor

Bitcoin’in dördüncü yarılanması, bugün sabah saatlerinde gerçekleşti ve kripto topluluğunda büyük bir heyecana yol açtı. Bu olay, Bitcoin’in tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul edilirken, fiyatlarda tarihsel olarak yükselişlere işaret ettiği bilinmektedir. Mayıs 2020’deki önceki yarılanma, Bitcoin’in fiyatını 9.500 dolardan 65.000 dolara kadar çıkarmıştı.

bitcoin-yarilanmasi-kripto-piyasasinda-yeni-bir-donem-basliyor

Bitcoin’in dördüncü yarılanması gerçekleşti

Bu sefer, ABD’de spot bitcoin ETF’lerinin onaylanması beklentisi ve Ocak ayında bu ETF’lerin işlem görmeye başlamasıyla birlikte, Bitcoin’in fiyatı 15.500 dolardan 73.780 dolara yükselerek yeni bir rekor kırdı. Bitcoin, 28 Şubat’tan bu yana 59.600 ila 73.860 dolar arasında işlem görerek yükseliş trendini korudu.

Diğer yandan, Ethereum 3.000 dolar seviyesinin üzerinde tutunmayı başarıyla sürdürürken, kripto para piyasasının toplam değeri 2,34 trilyon doları aştı. Bitcoin’in fiyatıyla ilgili tahminler arasında 250.000 dolara kadar çıkabileceği öngörüleri de bulunuyor.

Bitcoin yarılanması, madencilerin çıkarılan blok başına aldıkları ödülün yarıya inmesi anlamına gelir. Bu, Bitcoin protokolünde her 210.000 blokta bir gerçekleşen programlanmış bir süreçtir ve Bitcoin’in enflasyonist arzını kontrol etmek ve kıtlığı yönetmek amacıyla yapılmaktadır. Bu nedenle, yarılanma, Bitcoin’in geleceği ve fiyatı hakkında büyük bir spekülasyona neden olmaktadır.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz