TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2475 %-0,02
EUR 34,6599 %-0,08
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3110 %-0,06
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Tat Gıda Sos ve Hazır Yemek Kategorilerine Yatırım Yapacak

Tat Gıda Sos ve Hazır Yemek Kategorilerine Yatırım Yapacak

Tat Gıda, 2025 yılına kadar 10 milyon euroluk yatırım yaparak sos ve hazır yemek kategorilerindeki üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Tat Gıda Sos ve Hazır Yemek Kategorilerine Yatırım Yapacak

Tat Gıda Sanayi (TATGD), yatırımlarını artırma kararı aldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamada, şirketin 2025 yılı ilk yarısına kadar toplam 10 milyon euroluk yatırım yapacağı belirtildi. Bu yatırım, şirketin stratejik hedefleri doğrultusunda iç ve dış pazardaki tüketici talebinin artmasıyla sos ve hazır yemek kategorilerinde gerçekleştirilecek.

tat-gida-sos-ve-hazir-yemek-kategorilerine-yatirim-yapacak

TATGD hisseleri aylık bazda yüzde 12,7 değer kaybetti

Yapılacak yatırımların, sos ve hazır yemek kategorilerinde kullanılan makine parkurunu güçlendirmeyi hedeflediği ifade edildi. Yeni yatırımlarla pet şişe sos kapasitesinin yılda 75 milyon adetten 120 milyon adede, hazır yemek üretim kapasitesinin ise günlük 180 bin adetten 230 bin adede çıkarılması planlanıyor.

TATGD, 2023 yılını 33,2 TL seviyesinden tamamlamış ve 16 Şubat’ta 39 TL’yi görmüştü. Sonrasında yaşanan satışlarla hisse değeri sert bir düşüş yaşarken, 18 Nisan’da yüzde 4,6 artışla 26,3 TL’den kapanış yaptı. Hisse değeri aylık bazda yüzde 12,7 değer kaybı yaşadı ve yıllık artış oranı yüzde 18 seviyesinde kaldı.

Koç Holding, 2024 yılı Şubat ayında Tat Gıda’nın toplam sermayesinin yüzde 49,04’ünü satışa çıkardı. Bu büyük satışın ardından hisselerde sert satışlar görüldü.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz