TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2363 %0,05
EUR 34,6296 %0,25
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2161 %0,35
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Anadolu Yatırım’dan THYAO’ya Güçlü Tavsiye ve Hedef Fiyat Artışı Geldi

Anadolu Yatırım’dan THYAO’ya Güçlü Tavsiye ve Hedef Fiyat Artışı Geldi

Anadolu Yatırım, Türk Hava Yolları (THYAO) için olumlu bir değerlendirme raporu yayınladı.

Yayınlanma:
Anadolu Yatırım’dan THYAO’ya Güçlü Tavsiye ve Hedef Fiyat Artışı Geldi

Anadolu Yatırım, Türk Hava Yolları (THYAO) için 16 Nisan’da şirket hisseleri için bir değerlendirme raporu yayınladı. Raporda, şirketin beklentilere paralel satış geliri açıkladığı ve yolcu gelir oranında pandemi öncesi seviyelere ulaşıldığı belirtildi. Yolcu doluluk oranında yıllık bazda artış yaşandığı, ancak yakıt hariç birim giderlerindeki artışın karlılığı baskıladığı ifade edildi.

anadolu-yatirimdan-thyaoya-guclu-tavsiye-ve-hedef-fiyat-artisi-geldi

THYAO için Anadolu Yatırım değerlendirme raporu yayınladı

Şirketin 2023’te toplam uçak sayısının önceki yıla göre 46 adet artarak 440’a ulaştığı ve pazar payının son yirmi yılda dört kat arttığı vurgulandı. Anadolu Yatırım, geniş uçuş ağı, artan yolcu sayısı, genişleyen filo yapısı ve düşen borçluluk oranları nedeniyle şirketi beğendiğini belirtti. Destinasyon ağındaki genişleme, yeni uçak alımları ve artan kapasitesi ile yolcu sayısındaki artışın devam edebileceği, düşük borçluluk oranlarının daha güçlü bir bilanço yapısına katkı sağlayabileceği öngörüldü.

Anadolu Yatırım, THYAO için 12 aylık hedef fiyatını 415,9 TL’den 430 TL’ye yükseltirken önerisini “al” olarak sürdürdü. Raporda, hissenin son bir yıllık süreçte BIST 100 endeksinin yüzde 17 üzerinde performans gösterdiği kaydedildi.

BIST 100 endeksinin 16 Nisan’da yüzde 1,3, THYAO hisselerinin ise yüzde 0,5 değer kaybettiği belirtildi. THYAO, kapanışını 297 TL’den yaparken, tüm zamanların en yüksek seviyesini 312,7 TL ile 8 Nisan’da görmüştü. Hisse senedi haftalık bazda yüzde 4 düşerken, aylık bazda yüzde 10 ve yıllık bazda yüzde 121 oranında yükseldi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz