TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1999 %0,01
EUR 35,0409 %0,13
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9332 %0,10
Logo
Anasayfa Borsa Enflasyon Verisi Altını Yükseltti

Enflasyon Verisi Altını Yükseltti

Enflasyon verileri altın fiyatlarını olumlu etkileyerek yükselişe geçirdi. Altın, geçtiğimiz haftayı kayıpla tamamlamış olsa da enflasyon verileriyle birlikte kayıplarını geri aldı ve yükselişe geçti.

Yayınlanma:
Enflasyon Verisi Altını Yükseltti

Geçtiğimiz haftayı kayıpla tamamlayan altın, enflasyon verisinin açıklanmasıyla birlikte toparlandı ve tüm kayıplarını geri aldı. Altın, 1.946 dolar ons seviyesinden başladığı seansa, beklentilerin altında kalan enflasyon verisiyle birlikte yükselişe geçerek hareketli bir gün geçirdi.

Enflasyon Verisi Altın Fiyatlarını Etkiledi

ABD’de açıklanan enflasyon verisi, Ekim ayında artış göstermedi ve yıllık bazda % 3,2’ye geriledi. Bu veri, Fed’in faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşıldığına işaret ederek altına güçlü bir alım getirdi. Altın, bu alımdan payını alarak seansı 1.963 dolar ons seviyesinde tamamladı ve % 0,9’luk bir kazanç elde etti. Altın, enflasyon verisinin beklentilerin altında kalmasıyla birlikte yükselişe geçti ve geçtiğimiz haftanın kayıplarını telafi etti. Bu durum, altın yatırımcıları için olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Kıymetli Metaller Hareketlilik Yaşadı

Dün, altın piyasasında büyük bir hareketlilik yaşandı. Altının ons fiyatı 1.963 dolarla seansa başladı ve seansı tamamlayarak % 0,9’luk kazanç elde etti. Gümüş, geçtiğimiz günlerde yaşanan piyasa rallisinden güç alarak 23 doların üzerine çıktı. Gümüş, 22,31 dolar seviyesinden başladığı günü 23,09 dolar seviyesinde tamamlayarak % 3,5’in üzerinde bir kazanç elde etti.

Diğer kıymetli madenlerden platin de güzel bir gün geçirdi. 868 dolar onstan başlayan platin, 889 dolar onstan günü tamamlayarak % 2,4 kazanç sağladı. Paladyum ise kazançlı bir günün yanı sıra 1.000 doların üzerine çıkmayı başardı. 986 dolar onstan başlayan paladyum, 1.017 dolar onstan kapanış yaparak % 3,2’nin üzerinde bir kazancı hanesine yazdırdı. Bu gelişmeler, altın ve diğer kıymetli metallerin yatırımcılar arasında popülerliğini koruduğunu gösteriyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz