TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa ASUZU, MTRKS, ICUGS ve METUR Sermaye Artışları Onaylandı

ASUZU, MTRKS, ICUGS ve METUR Sermaye Artışları Onaylandı

SPK’nın 9 Ocak Salı gecesi yayımladığı bültenden 4 şirketin sermaye artırım başvurularına onay çıktı. ASUZU, MTRKS, ICUGS ve METUR sermaye artış detaylarına göz atalım.

Yayınlanma:
ASUZU, MTRKS, ICUGS ve METUR Sermaye Artışları Onaylandı

Sermaye Piyasası Kurulu’na 2023 yılında yapılan sermaye artırım başvurularından 4’üne onay geldi. SPK’nın 2024 yılında yayımladığı ilk bülten olan 9 Ocak bülteninden 2 firmanın bedelli ve 2 firmanın da bedelsiz sermaye artış başvurularına onay çıkması şirketlerin yatırımcılarını sevindirdi. ASUZU, MTRKS, ICUGS ve METUR sermaye artışına dair gelişmeleri birlikte haberimiz devamında inceleyelim.

ASUZU, MTRKS, ICUGS ve METUR Sermaye Artış Başvurularına SPK’dan Onay Geldi

Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 200 oranındaki ve Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’nin yüzde 50 oranındaki bedelsiz sermaye artırım başvurularının yanı sıra; Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’nin yüzde 100 ve ICU Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin de tahsisli sermaye artırım başvurularına dair detaylar şu şekilde gerçekleşti:

Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’nin (METUR) %100 Bedelli Sermaye Artışı Onayı

Metemtur’un halka arz şeklinde gerçekleştirmek istediği yüzde 100 oranındaki bedelli sermaye artışı başvurusuna onay çıktı. Buna göre, şirketin 54 milyon lira olan sermayesi 108 milyon liraya çıkarılacak. Bölünecek paylar, Borsa İstanbul’da halka arz yöntemi ile satılacak. Şirketin bu satışı yapış tarihi ise henüz netleşmedi.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

ICU Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ICUGS) Tahsisli Sermaye Artışı Onayı

ICU Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., 41 milyon 550 bin TL olan ödenmiş sermayesini, 69,5 milyon lira düzeyine çıkaracak. SPK’nın onay verdiği 27 milyon 950 bin TL’lik sermaye artışı tahsisli şekilde gerçekleştirilecek.

Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (ASUZU) %200 Bedelsiz Sermaye Artışı Onayı

Anadolu Isuzu’nun uzun süredir beklemekte olduğu bedelsiz sermaye artırım başvurusuna onay gelmesinin ardından, şirketin 84 milyon lira olan mevcut sermayesi iç kaynaklardan 168 milyon lira artırılarak 252 milyon TL düzeyine çıkarılacak. Yüzde 200 oranında bölünecek ASUZU için sürecin yakın gelecekte tamamlanması ön görülüyor.

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’nin (MTRKS) %50 Bedelsiz Sermaye Artışı Onayı

Borsa İstanbul’da işlem yapan yatırımcıların pek çok terminalini kullandığı Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş de SPK’dan bedelsiz sermaye artışı için onay alan bir diğer firma oldu. Şirketin 26 milyon 800 bin TL olan çıkarılmış sermayesi yüzde 50 oranında (13,4 milyon TL) artırılarak 40 milyon 200 bin TL’ye çıkarılacak. MTRKS bölünme işlemlerinin de Ocak ayı içerisinde tamamlanabileceği tahmin ediliyor.

SPK Resmi Site

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz