TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa En İyi Borsa Filmleri Listesi (Borsa ve Finans Filmleri)

En İyi Borsa Filmleri Listesi (Borsa ve Finans Filmleri)

En iyi borsa filmleri. Borsa ve finansla ilgili filmler. Para motivasyonu üzerine en iyi filmlerin listesi. Gelmiş geçmiş en iyi borsayla alakalı filmler hangileri? merak edenler için özel derleme.

Güncelleme: 17:28 - 26.11.2023
En İyi Borsa Filmleri Listesi (Borsa ve Finans Filmleri)

En iyi borsa filmleri, borsayı anlatan finans temelleri üzerine kurgulanmış filmlerdir. Parayı merkez alarak çekilen yapımlar oldukça fazla olduğu için kişiler zaman zaman bunların arasında kaybolabilir. Eğer borsa, finans dünyasıyla yakından ilgileniyorsanız ve motivasyon arayışı içerisindeyseniz en iyi borsa filmlerini sizler için listeledik. Bu kategoride şimdiye kadar gelmiş geçmiş yüksek IMDB puanına sahip olan, size yeni bakış açısı kazandıran borsa filmlerini gözünüzü kırpmadan izleyeceksiniz.

Too Big To Fail

CNBC sunucusu Andrew Sorkin’in aynı adı taşıyan kitabından uyarlanan bu film, Netflix en iyi borsa filmleri arasında 2008 krizinin kulisini gözler önüne serer. Devletin en üst düzey yetkililerinin krizi nasıl yönettikleri, yanlış kararların hangi süreçlerde alındığı filmde detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Filmde, eski hazine bakanı Henry Paulson’ı canlandıran William Hurt ve o dönemin Fed başkanı Ben Bernanke’yi ustaca canlandıran Paul Giamatti gibi deneyimli oyuncular yer almaktadır.

Arbitrage

Borsa filmi izle konusunda bir diğer yapıt olan Arbitrage’da Hedge Fon yöneticisi Robert Miller (Richard Gere), fonunu satarak varlığını büyük ölçüde artırır. Ancak, pek bilinmeyen bir gerçek, fonun muhasebe işlemlerinde gerçekleştirdiği yasa dışı faaliyetlerdir. Ayrıca, kendi yönetimindeki bir kazada metresi hayatını kaybettiğinde, Miller beklenmedik bir çıkış yolu aramak zorunda kalacaktır.

Wall Street

Borsa ile ilgili filmler arasında bu yapıt 1980’lerin Wall Street’inde, hırslı bir borsacı olan Bud Fox, zirveye ulaşmak için elinden geleni yapmaktadır. Fox, borsanın kitabını yazmış olan acımasız ve açgözlü Gordon Gekko’nun gücüne hayranlık duyar. Gekko’nun rehberliği için her şeyi göze alarak ona yaklaşan Fox, borsa dünyasında yasal olmayan yollarla kaybolur.

Wall Street, borsa filmleri arasında herkes tarafından tanınan önemli yapımlardan biridir. Film, 80’lerdeki borsa dünyasını günümüz borsasıyla karşılaştırarak benzerlikleri ortaya koyar. Borsaya yeni başlayanlar için önemli dersler içeren Wall Street, “açgözlülük” temasını başarılı bir şekilde filme yansıtır. Aynı zamanda dinamik kurgusuyla izleyicilere heyecan verici bir deneyim sunar.

Boiler Room

Boiler Room’da Seth Davis, babasıyla birlikte küçük ve yasa dışı bir kumar salonu işletmektedir. Ancak daha fazla kazanç elde etme arzusu ve mevcut yaşam tarzını geride bırakma isteğiyle, borsa şirketlerinden birinde işe başlar.

Kısa sürede hayalini kurduğu konuma ulaşan ve büyük bir gelir elde eden Davis, bu lüks yaşamdan keyif almaktadır. Ancak ilerleyen zamanlarda işler, beklediği gibi gelişmeyecek ve genç adam, çalıştığı şirketin bazı şüpheli işlere karışmış olabileceği gerçeğiyle yüzleşecektir.

Boiler Room, Netflix borsa filmleri içinde borsaya adım atan bir adamın hikayesini konu alarak, genç adamın vicdan mücadelesini merkeze koyar. Ünlü oyuncu kadrosu ve sinematografik detaylarıyla dikkat çeken film, izleyicilere keyifli bir deneyim sunar.

The Big Short

Bu yapıtta dört arkadaş, dünya ekonomisinin çöküşünü önceden fark eder ve bu durumu bir fırsata dönüştürmeye karar verir. Bu amaçla zamanlarını, paralarını ve düşüncelerini bu hedefe odaklarlar.

Sonuç olarak, ya dünyanın en zenginleri arasında yer alacaklar ya da ellerindeki tüm varlıklarıyla zorlu bir süreç yaşayacaklardır. 2000’lerin en başarılı finans filmlerinden biri olan “The Big Short,” tanıdık yüzleri beyaz perdede ağırladığı için en iyi Netlix filmleri arasında yer almaktadır.

Borsa ile ilgilenen herkesin mutlaka izlemesi önerilen “The Big Short” filmi, sadece ünlü oyuncu kadrosuyla değil, aynı zamanda roman uyarlaması senaryosu ve kurgusuyla da büyük ilgi çekmektedir. Dört farklı dalda Altın Küre’ye aday gösterilen “The Big Short,” sürükleyici bir borsa filmi arayışında olanlar için çekici bir seçenek olabilir.

İnside Job

Inside Job finans dünyasının bilinmeyen tüm denklemlerini irdeleyen bir belgesel filmidir. ABD’de 2008 yılında başlayan küresel finansal krizin nedenlerini detaylı bir şekilde anlatan bu yapım, 2011 yılında Oscar En İyi Belgesel Ödülü’ne layık görülmüştür.

Finansal yıkımın neredeyse tüm ayrıntılarına odaklanan ve krizin sonuçlarını açıkça gözler önüne seren Inside Job izleyicilere entrika dolu ve heyecan verici bir seyir deneyimi sunmaktadır.

Money, Power and Wall Street

Money, Power and Wall Street Netflix en iyi borsa filmleri içinde hükümet ile Wall Street arasındaki iş birliğini mercek altına alan, borsa ile ilgili son dönemin dikkat çeken yapımlarından biridir. 2008 yılı finansal çöküşünü konu alan bu belgesel, finans sektöründeki kararları, atılan adımları ve yapılan hataları ayrıntılı bir şekilde ele almaktadır. Bu sayede belgesel, finans sektöründe faaliyet gösteren birçok kişi için adeta bir rehber niteliği taşımaktadır.

American Psycho

American Psycho filmi başlangıçta klişe borsa filmlerine benzer bir izlenim bıraksa da, ilerleyen bölümlerde sadece borsayla sınırlı kalmayarak daha derin ve çeşitli konuları ele alır. Film, açgözlü bankacı ve finansçı Patrick Bateman’ın iş dünyasındaki ve özel hayatındaki sınırları zorlayan yaşamını detaylı bir şekilde anlatır.

Moneyball

Moneyball filminde Oakland A’nın genel müdürü Billy Beane (Pitt), bir gün aydınlanma yaşar. Beyzbolun geleneksel bilgeliği tamamen hatalıdır. Sıkı bir bütçe ile karşı karşıya olan Beane, takımını daha zengin rakiplerine karşı rekabetçi kılmak için yeni bir yapılanmaya gitmeye karar verir.

Ivy League mezunu Peter Brand (Hill) ile güçlerini birleştiren Beane, eski geleneklere meydan okuma hazırlığı içindedir. Yönetici, eşsiz bir işe alma stratejisi kullanarak kısıtlı bütçesiyle bile rekabetçi bir takım oluşturur. Michael Lewis’in “Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game” adlı kitabına dayanan film, Oakland Athletics beyzbol takımının finansal zorluklarını aşma çabalarını konu edinir. Bu bakımdan daha farklı bir borsa filmi arıyorsanız tercih edilebilir.

Glengarry Glen Ross

En iyi borsa filmleri izle için bir diğer öneri de Glengarry Glen Ross olmaktadır. New York City’deki emlak satıcılarıyla dolu bir ofiste, hafta sonu geldiğinde, ilk iki istisna dışındaki tüm çalışanların işten çıkarılacağı haberinin yayılması, ofis atmosferini gerginleştirir. Hasta bir kızı olan Shelley Levene (Lemmon), patronu John Williamson’dan (Kevin Spacey) daha iyi ipuçları alabilmek için elinden geleni yapar, ancak nafiledir.

İş arkadaşı Dave Moss (Ed Harris) olası satışları çalmak için bir plan yaptığında, sert konuşan satıcılar için durum karmaşıklaşır. Tüm ekip birinci sınıf olsa da, Alec Baldwin’in “motivasyon konuşması” film sonrası hatırlanacak ilk sahnedir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz