Penta Teknoloji IBM Performans Ödülü Aldı

Yayın: 09:21 - 26.03.2024
Güncelleme: 09:21 - 26.03.2024
penta-teknoloji-ibm-performans-odulu-aldi

Borsa İstanbul’da PENTA koduyla işlem gören Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş., geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde net karını bir önceki yıla göre yüzde 89 artırdığını duyurmuştu. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı yeni bir bildirimle IBM Performans Ödülü’nü kazandığını duyurdu.

Açıklamada, Penta Teknoloji’nin 2023 yılında IBM markası için gerçekleştirdiği geliştirmelerle “Yılın İnovasyon Şampiyonu Distribütörü” ödülüne layık görüldüğü belirtildi. Küresel ve yerel teknoloji ürünlerinin dağıtımı konusunda faaliyet gösteren şirket, bu ödülle sektördeki liderliğini pekiştirdi.

PENTA hisseleri yüzde 3,1 arttı

Geçtiğimiz hafta Huawei’nin SMB kategorisindeki eKit ürünlerinin tek yetkili dağıtıcısı olduğunu duyuran Penta Teknoloji, küçük ve orta ölçekli işletmelerin iş süreçlerini iyileştirecek ürünlerle iş alanını genişletmeyi hedefliyor.

Penta Teknoloji’nin BIST 100 endeksiyle ters yönde hareket ederek günlük bazda yüzde 3,1 oranında arttığı bilgisi de paylaşıldı. Hisse senetlerinin haftalık ve aylık bazda değer kaybettiği ancak yıllık bazda yatırımcısına hala bir miktar kazanç sağladığı belirtildi.

Exit mobile version