TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2004 %0,00
EUR 35,0268 %0,07
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9357 %0,10
Logo
Anasayfa Borsa Tureks Turunç Madencilik (MARBL) Hissesi Neden Alınamıyor?

Tureks Turunç Madencilik (MARBL) Hissesi Neden Alınamıyor?

Borsada neden Tureks Turunç Madencilik (MARBL) hissesi alamıyorum? MARBL tavanda bekleyen lot sayısı. Güncel alış emirleri ve daha fazlası.

Güncelleme: 12:50 - 15.11.2023
Tureks Turunç Madencilik (MARBL) Hissesi Neden Alınamıyor?

Borsa İstanbul’un son dönemdeki halka arz hareketliliği, Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Tic. A.Ş. (MARBL) Marble Systems’in halka arz edilmesiyle birlikte büyük bir yatırımcı sayısına ulaştı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen halka arz süreci sonrasında, MARBL hisseleri resmi olarak borsada işlem görmeye başladı. Halka arz sürecinde istedikleri miktarda MARBL hissesi alamayan yatırımcılar, hisse fiyatlarının tavan yapmasından sonra alım yapmak istediklerinde emirlerinin gerçekleştirilmemesi nedeniyle “MARBL hisse alamıyorum” sorunuyla karşı karşıya kaldılar.

Borsada Marbl Hissesi Neden Alınamıyor?

Bu durumun temel nedeni, hisse fiyatlarının arz ve talep dengesine dayalı olarak oluşması kaynaklıdır. Yeni halka arz edilen hisseler genellikle yüksek bir talep ile karşılaştıklarından dolayı, piyasada yeterli satıcı olmaması durumunda emir işlem talepleri sayısı kısıtlı seviyededir. Hisse fiyatının belirli bir marj sınırında dengelenerek tavan yapması da aynı durumdan kaynaklanır.

Tavan fiyatına ulaşmış olan bir hissede, alıcılar tavandan almak istedikleri lot sayılarını belirleyerek alış emirleri girerler. Satıcıların ise satmak istediği lot miktarı tavanda bekleyen alım emirlerinden daha düşük olduğu sürece hisse fiyatı tavan seviyesinde kalmaya devam ederek işlem gerçekleşmez.

Marbl Hisse Senedi Lot Nasıl Alınır?

Yeni halka arz edilen şirketlerde çok sık karşılan talep yoğunluğunun fiyatların dengelenmesiyle birlikte daha fazla satıcı tarafından hisse senedi satışı yapıldığında hisse lotu alınabilmektedir. Marbl hisse senedi için tavanda bekleyen toplam alış emir sayısı ise toplamda 39 Milyon lota seviyesinde. Borsa İstanbul’da Marble hisse alış emri girişlerinin onaylanmaya başlaması talep-arz arasındaki dengeye bağlı olarak şekillenir. Lot almak için sürekli olarak deneme yaparak piyasadaki sürece göre işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz