TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2199 %0,07
EUR 35,0657 %0,19
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9230 %0,07
Logo
Anasayfa Borsa Ziraat Bankası Borsa Para Yatırma Limiti Ne Kadar?

Ziraat Bankası Borsa Para Yatırma Limiti Ne Kadar?

Ziraat Bankası borsa para yatırma limiti ne kadar? Ziraat Bankası yatırım hesabıyla borsaya yatırım nasıl yapılır? Ziraat borsa hesabı rehberi.

Yayınlanma:
Ziraat Bankası Borsa Para Yatırma Limiti Ne Kadar?

Ziraat Borsa para yatırma limiti, son dönemlerde birçok kişi tarafından tartışılmakta. Zira yapılan son değişiklikle para yatırma limiti getirildi ve minimum yatırım tutarı değişti. Varsayılan olarak minimum 10 bin TL yatırılırken, mobil bankacılık üzerinden yapılacak değişiklikle limit düşürülebilmekte. Bu içeriğimizde “Ziraat Borsa para yatırma limiti nasıl değiştirilir?” Konusuna değineceğiz.

Ziraat Bankası Borsa Hesabına Para Yatırma Limiti Nedir?

Ziraat Bankası tarafından belirlenen Ziraat Borsa hesabı para yatırma limiti, daha önceden bulunmamaktaydı. Yatırımcılar, istedikleri miktarlarda para yatırarak; istedikleri hisseyi ya da yatırım ürününü alabilmekteydi. Ancak yapılan son değişiklikle, bir limit getirildi. Fakat bu limit, müşterinin tercihine göre ayarlanabilmekte.

Limiti değiştirmek, düşürmek ya da yükseltmek için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz;

  • Ziraat Bankası internet şubesi veya mobil uygulamasında “İşlem Yap” sekmesine giriş yapın.
  • “Ziraat Yatırım (Borsa)” seçeneğine giriş yapın.
  • “ZRY (Borsa) Hesabına Para Yatır” seçeneği altında günlük limiti belirleyebilirsiniz.

Bu limit minimum 100 TL ve maksimum 100.000 TL arasında değişebilir. Ancak bu limitin her gün 00:00’da sıfırlandığını unutmamanız gereklidir.

Ziraat Borsa Hesabına En Az Kaç TL Yatırılır?

Ziraat Borsa hesabına para yatırma işlemi, hafta içi 09:00 ile 15:15 saatleri arasında herhangi bir miktarla yapılabilir. Ancak 15:15 ile 18:00 arasında para yatırma işlemi yapılamaz. Saat 18:00’den sonra hesapta 20.000 TL’den fazla nakit bulunmuyorsa, en fazla 5.000 TL yatırılabilir. Hafta sonları ve resmi tatillerde para yatırma işlemi yapılamaz. “Ziraat Borsa hesabına en az kaç TL yatırılır?” sorusunun yanıtı bu şekildedir. Ancak istediğiniz miktarı yatıramıyorsanız, müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeniz sorunu çözmenize yardımcı olacaktır.

Ziraat Borsa Hesabıma Para Yatırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Ziraat Borsa hesabına para yatırmak için Ziraat Bankası internet şubesi veya mobil uygulamasına giriş yapılmalıdır.

  • “İşlem Yap” sekmesinden “Ziraat Yatırım (Borsa)” seçeneğine giriş yapmanız gereklidir.
  • Arından “ZRY (Borsa) Hesabına Para Yatır” seçeneği seçilmelidir.
  • Bu ekranda kaynak hesap olarak vadesiz TL hesabı, hedef hesap olarak da portföy hesabı seçilmelidir.
  • İstenilen tutar girildikten sonra işlem onaylanmalıdır.
  • Bu işlem sonrasında para hemen Ziraat Borsa hesabına aktarılır.

Ziraat Borsa Para Yatırma Limiti 10.000 TL

Genellikle bankalarda ve aracı kurumlarda borsa hesapları için para yatırma limiti bulunmaz. Ancak Ziraat Bankası, borsa hesapları için son zamanlarda bir limit uygulaması başlatmıştır. Bazı yatırımcılar, Ziraat Borsa hesaplarına 10.000 TL veya 2.000 TL’den az para yatıramayacaklarına dair uyarılar aldıklarını bildirmişlerdir. Fakat bu limit, yukarıda bahsedilen adımlarla değiştirilebilmektedir.

Ziraat Borsa Hesabımda Para Görünmüyor

Ziraat Borsa dahil, hiçbir banka hesabında hisse satışından hemen sonra para görünmez. Satış işleminden sonra paranın hesaba geçmesi genellikle 2 gün sürer. Eğer hesabınızda beklenen para görünmüyorsa, işlem tarihinden itibaren 2 gün beklemeniz gerekir. Bu para blokeli olarak hesapta duracağı için, farklı bir hisse alarak kullanabilirsiniz. Ancak nakit olarak alabilmek için beklemeniz gerekecektir.

Ziraat Yatırım Hesabından Vadesiz Hesaba Para Aktarma Nasıl Yapılır?

Ziraat Yatırım hesabından vadesiz hesaba para aktarma işlemi için, Ziraat Bankası internet şubesi veya mobil uygulamasına giriş yapılmalıdır. Ardından, “İşlem Yap” sekmesinden ilgili para transferi seçenekleri kullanılarak, Ziraat Yatırım hesabından vadesiz hesaba istenilen miktar aktarılabilir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz