TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa Aracı Kurum Komisyon Oranları

Aracı Kurum Komisyon Oranları

Borsa aracı kurum komisyonları. Bankaların hisse senedi alırken uyguladukları komisyon tutarları. Borsa yatırım komisyonları hakkında detaylı tablolar.

Yayınlanma:
Aracı Kurum Komisyon Oranları

Aracı kurumlar, esasen yatırımcılar ile hisseleri borsada işlem gören şirketler arasında köprü görevi üstlenen ve bunun yanı sıra çeşitli finansal hizmetler sunan kuruluşlardır.

Aynı zamanda, şirketlerin sermaye artırımı ve halka arz gibi finansal faaliyetlerini düzenler ve yönetir. Aracı kurumların söz konusu aracılık faaliyetleriyse kişilere,

  • Alım-satım emirlerini toplama
  • Borsa ya da farklı piyasalara iletme
  • Söz konusu emirlerin gerçekleşmesini sağlama gibi işlemleri kapsar.

Kişiler söz konusu aracı kurumların işlem platformları aracılığıyla sağladıkları emirlerle talep ettikleri finansal enstrümanı satın alabilir ya da satma gerçekleştirebilir. Günümüzde pek çok aracı firma olup bunların komisyon oranları farklılık gösterir. Borsa aracı kurum komisyon oranları ne kadar diyorsanız, bu yazımız üzerinden bir fikir almanız mümkündür.

Borsa Aracı Kurumlar Ne İş Yapar?

“Hisse senedi komisyon oranları en uygun hangi aracı kurumda?” Konusuna bakmadan önce aracı kurumların ne olduğunu, ne yaptığını bilmek de gerekir. Bir aracı kurumun temel amacı ve işlevi, müşterilerine finansal piyasalarda yatırım yapmaları için uygun bir ortamı sağlama, bilgi ve danışmanlık hizmetleri sunmak ve müşterilerin yatırım hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmadır. Ayrıca şu yönleri de yine vardır:

  • Kişilerin alım-satım emirlerini borsalara yahut farklı finansal piyasalara ileterek işlemlerini yapar. Taleplerine uygun fiyat ve şartlarda işlem gerçekleştirmesine imkan tanırlar.
  • Bir takım kurumlar portföy yönetimi hizmeti de sağlayabilir. Kişilerin risk toleransı, yatırım amaçları ile mali hallerine uygun biçimde portföylerini hem oluşturur hem de yönetir.
  • Finansal piyasalar ile yatırım vasıtaları üzerine bilgi ve danışmanlık verirler.
  • Firmaların hisselerini halka arz etmeleri yahut sermaye artırımı gerçekleştirmeleri halinde söz konusu aşamaları hem düzenler hem de yönetirler.
  • Vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında işlem gerçekleştirmeyi düşünen kişilere hizmet verirler. Söz konusu piyasalarda işlem gerçekleştirmek amacıyla gerekli altyapıyı hazırlayarak ve işlemleri yaparlar.
  • Yatırımcıların risklerini en az seviyeye indirmelerine destek verir. Risk yönetimi stratejileri ve ürünleri sağlayarak kişilerin finansal anlamda risklerini kontrol etmelerine yardım eder.

Tüm bunların yanı sıra bir borsa aracı kurum, finansal piyasalardaki gelişmeleri takip eder. Bunun sonucunda gerekli analizleri de yapar. Böylece kişilere piyasa analizleri, raporlar ve öngörüler sağlayarak daha bilinçli kararları almalarına olanak tanır. Bahsettiğimiz üzere borsa aracı kurum komisyon oranları farklılık gösterir.

Aracı Kurum Komisyon Oranları 2023 Yılında Nasıl?

Peki aracı kurum komisyon oranları 2023 yılında nasıl? Bir aracı kurum seçmeden önce komisyon oranları olduğunu, ancak bunların her kurumda farklılık gösterebildiği bilinmelidir. Bazı kurumlar için bilgiler aşağıda olduğu gibidir.

A1 Capital 10 binde 5
Alb Menkul 10 binde 7
Osmanlı Menkul 10 Binde 4,95
Tacirler Yatırım 10 binde 4
İnfo Yatırım 10 binde 5 ve üzeri
Ahlatçı Yatırım 10 binde 1
İntegral Yatırım 10 binde 7
Marbaş Menkul 10 binde 3
Noor Capital 10 binde 5
İnvest Az 10 binde 7
Piramit Menkul 10 binde 7
GediK Yatırım 10 binde 8
Oyak Yatırım Binde 3
Ak Yatırım Binde 2
A1 Capital 10 binde 5

Hisse Senedi Komisyon Oranları En Uygun Banka

Aracı kurumların yanı sıra banka oranlarını bilmeniz de önemlidir. Aşağıda bulunan tabloda bunları da incelemek mümkündür.

Akbank borsa komisyon Binde 2,00
Halkbank borsa komisyon Binde 1,75
Garanti BBVA borsa komisyon Binde 1,85
Yapı Kredi borsa komisyon Binde 1,99
Ziraat Bankası borsa komisyon Binde 1,5
Denizbank borsa komisyon Binde 1,5
TEB borsa komisyon Binde 2,00
Vakıfbank borsa komisyon Binde 2,00
QNB Finansbank borsa komisyon Binde 1
Şekerbank komisyon Binde 1,25
İş bankası komisyon Binde 2,00

Bunları da inceleyerek hisse senedi komisyon oranları en uygun banka üzerine bir fikir edinebilirsiniz. Hisse senedi alım ve satım işlemlerinde komisyon oranınızı belirlerken, alım veya satışa göre ve işlem tutarına bağlı olarak ödeyeceğiniz komisyon miktarını kolayca hesaplayabilirsiniz. Bu bilgileri her banka veya aracı kurumun müşteri hizmetleri veya dijital kanalları üzerinden temin edebilirsiniz. Alım-satım miktarınıza bağlı olarak aşağıdaki hesaplamayı yaparak ödeyeceğiniz komisyon ücretini öğrenebilirsiniz.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz