TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Borsa SPK Başkanı Piyasa İçin Güvenin Önemini Vurguladı!

SPK Başkanı Piyasa İçin Güvenin Önemini Vurguladı!

Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde konuşan SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Türkiye'nin ana ihracat pazarındaki ekonomik zayıflığı ve enflasyon risklerini değerlendirdi.

Yayınlanma:
SPK Başkanı Piyasa İçin Güvenin Önemini Vurguladı!

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Türkiye’nin ana ihracat pazarındaki ekonomik zayıflığı ve enflasyon risklerini değerlendirdi.

Jeopolitik gelişmelere işaret eden Gönül, bu şartların sermaye piyasası ve borsanın, şirketlerin fon arayışı ve yatırımcıların getiri arayışında önemli bir alternatif olmaya devam ettiğini belirtti.

spk-baskani-piyasa-icin-guvenin-onemini-vurguladi

Türkiye halka arz performansını artırdı

Dünya genelinde halka arzların azaldığı bir dönemde Türkiye’de halka arz performansının yükseldiğine vurgu yaptı.

2022’de 19,3 milyar TL fon toplamışken, 2023 itibariyle 46 şirketin ilk halka arz büyüklüğün 64,3 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı. Gelecekte halka arzlara olan talebin artarak devam edeceğini öngördü.

spk-baskani-piyasa-icin-guvenin-onemini-vurguladi

Piyasaya ekonomisinde güven kritik faktör

Gönül, piyasa ekonomisinin işlemesi ve büyümesi için güvenin kritik bir faktör olduğuna dikkat çekerek, kurumsal yönetim anlayışının yerleşmesinin piyasalara olan güvenin teminatı olduğunu vurguladı.

Güvenin işlem maliyetlerini düşürdüğü, yatırımları ve ekonomik büyümeyi desteklediğini belirten Gönül, piyasadaki büyümenin sürdürülebilir olması için kurumsal yönetimin önemine vurgu yaptı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz