ASELSAN, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden biridir. Özellikle yatırımcılar arasında yoğun ilgi görmekte. Şirket savunma ve teknoloji sektörlerindeki inovatif yaklaşımları, geniş ürün yelpazesi ve stratejik önemiyle dikkat çekmekte. Son yıllarda global ve yerel düzeyde yaşanan jeopolitik gelişmeler ve artan savunma harcamaları, ASELSAN’ın hem iç piyasada hem de uluslararası arenada güçlü bir konuma sahip olmasını sağladı.
Şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmekte ve yatırımcılar tarafından yakından takip edilmekte. Bu çerçevede ASELSAN hissesi almak isteyen yatırımcılar için şirketin finansal performansı, pazar konumlandırması, gelecekteki büyüme potansiyeli ve sektörel dinamikler gibi çeşitli faktörler önem arz etmekte. “ASELSAN hissesi alınır mı?” sorusuna yanıt ararken, şirketin geçmiş performansını, mevcut piyasa koşullarını ve gelecekteki beklentilerini detaylı bir şekilde değerlendirmek gereklidir.
ASELSAN hisse geleceği şirketin teknolojik yatırımı, pazardaki talepler ve stratejik planlamalar gibi faktörlere bağlıdır. ASELSAN’ın savunma sanayisindeki güçlü konumu ve geniş ürün yelpazesi, şirketin gelecekteki büyüme potansiyelini destekler.
Son zamanlarda yaşanan savaşlar, 3. Dünya savaşının çıkma ihtimali ve diğer faktörler; ASELSAN hissesi alınır mı? sorusunu da gündeme getirdi. Türkiye’nin en güvenilir ve köklü şirketlerinden biri olan ASELSAN, verileri incelendiğinde uzun yıllar boyunca büyümeye ve değer kazanmaya devam edecek gibi durmakta.
Şirketin uluslararası pazarlardaki büyüme potansiyeli, ASELSAN’ın güvenilirliği ve kaliteli ürünleri sayesinde artmakta. Şirketin 2024 yılı için Ar-Ge’ye önemli yatırımlar yapmayı planlaması ASELSAN geleceği konusunda da umut vadetmekte. ASELSAN hissesi alınır mı? sorusunu soran yatırımcılar, aynı zamanda ASELSAN hisse geleceği konusunda da araştırma yapmakta.
ASELSAN’ın yeni pazarlara girmeyi ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedefleyen yatırımları, şirketin global varlığını ve pazar payını da artırmakta. ASELSAN hissesinin geleceği, ayrıca savunma sanayisindeki global ve yerel gelişmelere de bağlıdır. Şirketin savunma ve savunma dışı sektörlerdeki büyük ölçekli projelerle güçlenen büyüme görünümü, hisse senedinin gelecekteki değerini olumlu yönde etkileyebilir.
ASELSAN’ın yüksek teknolojili savunma sistemleri geliştirmesi ve üretmesi, şirketin gelecekteki büyüme potansiyelini de desteklemekte. Şirketin yeni anlaşmaları ve toplam üretim hacminin artması, hisse senedinin gelecekteki performansı için olumlu bir işarettir. Ayrıca devlet tarafından da desteklenmesi, ASELSAN Hissesi alınır mı? Sorusuna yanıt olabilmekte.
ASELSAN’ın %74,20’si devlete yani TSKGV’ye aittir. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı büyük payı elinde bulundururken, hissenin %25,80’lik kısmı ise halka açıktır. Arkasında böyle büyük bir vakfın olması da, ASELSAN’ı güvenli bir liman yapmakta.
ASELSAN, 25 Ağustos 2023 tarihinde bedelsiz bölünme gerçekleştirmişti. Ancak gelecek tarihler ile alakalı bir bölünme planı henüz bulunmamakta. Bölünme ile piyasada dolaşımda olan lot sayısını artıran firmanın 2024 tarihinde de bölünmeyeceği düşünülmekte.
ASELSAN hisse en yüksek kaçı gördü sorusu, özellikle yeni yatırım yapacak kişiler tarafından sıklıkla merak edilmekte. ASELSAN hisse en yüksek 11 Ağustos 2023 tarihinde 78,45 TL’yi görmüştür. Kısa süre sonra bölünen hisse, yine kısa sürede yüksek seviyelere ulaşmıştır.
Son 1 yılın verileri incelendiğinde ASELSAN’ın yatırımcılarına %97,59 kazandırdığı görülmekte. ASELSAN hissesi ne kadar kazandırdı? sorusuna ayrıca şu şekilde yanıt verilebilir;
Yatırım Miktarı | Son 1 Yılın Kârı | Yatırım Değeri |
1000 TL | 975,9 TL | 1975,9 TL |
10.000 TL | 9.759 TL | 1.9759 TL |
15.000 TL | 14.638,5 TL | 29.638,5 TL |
25.000 TL | 24.397,5 TL | 49.397,5 TL |
50.000 TL | 48.795 TL | 98.795 TL |
Son bilonçosuyla 5 milyar 413 milyon 483 bin TL kar açıklayan firmanın defter değeri ise 4,44. Fiili dolaşım oranı %25,79 olan hissenin F/K oranı ise 14,68.
ASELSAN hisse senedi almak için yatırımcıların öncelikle bir yatırım hesabı açmaları gerekmektedir. Hesap açıldıktan sonra, yatırımcılar ilgili aracı kurum üzerinden hisseyi satın alabilirler. Banka üzerinden hisse almayı planlıyorsanız, ilk olarak yatırım hesabı açmanız gereklidir. Ardından;
Bu işlemlerin arından talebiniz piyasaya iletilecek, ardından her şey uygunsa satın alma işlemi gerçekleşecektir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.
Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.
Haber bültenimize kayıt olun
Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!
Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı
okuyun.
İlgili Haberler
QNB Finansinvest Petkim Petrokimya (PETKM) 2024 Hisse Hedef Fiyat Tahmini!
Deniz Yatırım Alkim Kimya (ALKIM) 2024 Hedef Fiyat Beklentisini Yeniledi!
Halk Yatırım Enerjisa (ENJSA) 2024 Hedef Fiyat Tahminini Güncelledi
Turkcell (TCELL) 2024 Hisse Hedef Fiyat Beklentisi Açıklandı!
BIMAS 2024 Hedef Fiyat Önerisi Güncellendi!
SAHOL İçin 2024 Hedef Fiyat Detayları Açıklandı!
Yorumunu Yaz