TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2189 %-0,07
EUR 34,6412 %-0,09
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2112 %-0,22
Logo
Anasayfa Piyasalar Avrupa Borsaları Yükselişle Başladı!

Avrupa Borsaları Yükselişle Başladı!

Avrupa borsaları haftaya yükseliş ile başladı. Enflasyon veriler yüksek seviyelere çıktı. Yaşanılan İsrail Filistin olayı da piyasa da etkisini göstermeye devam ediyor.

Güncelleme: 22:51 - 13.11.2023
Avrupa Borsaları Yükselişle Başladı!

Avrupa borsaları, bu hafta açıklanacak enflasyon verileri öncesi olumlu bir şekilde açıldı. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi, %0,5 artışla 445,5 puan seviyesine yükseldi. Almanya’da ise DAX 40 endeksi %0,3 değer kazanarak 15.280 puana ulaştı. Bu başlangıç, piyasaların enflasyon verilerine odaklandığını ve yatırımcıların risk iştahının arttığını göstermektedir. Enflasyon verileri, ekonomik büyüme ve merkez bankalarının politikaları hakkında ipuçları sağlayabilir ve buna bağlı olarak hisse senedi piyasaları üzerinde etkili olması bekleniyor. Yatırımcılar, bu verileri yakından takip ederek ilerleyen günlerdeki hareketleri değerlendirecekler.

Avrupa Borsaları Olumlu Seyrediyor

Avrupa borsaları, bugün yaptıkları açılışla birlikte genel olarak pozitif bir seyir izledi. İngiltere’de FTSE 100 endeksi % 0,4 değer kazancıyla 7.388 puana yükseldi. İtalya’da MIB 30 endeksi % 0,7 artışla 28.693 puana çıktı. İspanya’da IBEX 35 endeksi % 0,5 yükselişle 9.417 puanı gördü. Fransa’da ise CAC 40 endeksi % 0,4 prim yaparak 7.074 puana ulaştı.

Borsalarındaki bu olumlu seyir, yatırımcıların enflasyon verilerine odaklandığı bu haftada önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa’da bu hafta açıklanacak enflasyon verilerinin, ekonomik toparlanma ve para politikaları hakkında ipuçları vereceği düşünülüyor. Euro dolar paritesi ise bu sıralarda yatay bir seyir takip ediyor ve 1,0690 seviyesinde bulunuyor.

Enflasyon Verileri Bekleniyor

Avrupa borsaları bugün yükselişle açıldı. Stoxx Europe 600 endeksi, % 0,5 oranında artarak 445,5 puan oldu. Almanya’da DAX 40 endeksi ise % 0,3 yükselerek 15.280 puana ulaştı. FTSE 100 endeksi İngiltere’de % 0,4, MIB 30 endeksi İtalya’da % 0,7, IBEX 35 endeksi İspanya’da yüzde 0,5 ve CAC 40 endeksi Fransa’da % 0,4 kazanç elde etti. Şu anda euro dolar paritesi 1,0690 seviyesinde seyrediyor.

Avrupa’da açıklanacak enflasyon verilerine odaklanılıyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, mevduat faizini yüzde 4’te tutmanın enflasyon kontrolü için yeterli olacağını belirtti. Ancak ECB yetkilileri, gerektiğinde borçlanma maliyetlerini artırmayı düşünebileceklerini ifade etti. Bölgede açıklanan makroekonomik veriler karışık sinyaller vermeye devam ederken, enflasyon beklentileri yüksek kalmaya devam ediyor.

Analistler, bu hafta açıklanacak verilerin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini ve ECB’nin gelecek toplantılarda politika faizini sabit tutacağı beklentisinin devam ettiğini belirtiyor. Küresel pay piyasalarında merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerin süregeldiği ve enflasyon verilerine odaklanıldığına dikkat çeken analistler, İsrail-Filistin çatışmasının ise yatırımcıların gündeminde kalmaya devam ettiğini ifade ediyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz