TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2257 %-0,05
EUR 34,7678 %0,33
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3849 %0,24
Logo
Anasayfa Piyasalar Değerli Metallerde Yükseliş Devam Ediyor

Değerli Metallerde Yükseliş Devam Ediyor

ABD Merkez Bankası'nın (FED) daha yumuşak bir tutuma geçeceği beklentileri, ons altın ve gram altındaki yükselişi desteklerken, gram altını dün tarihi zirvesine taşıdı.

Yayınlanma:
Değerli Metallerde Yükseliş Devam Ediyor

ABD Merkez Bankası’nın (FED) daha yumuşak bir tutuma geçiş yapacağı beklentileri, değerli metallerdeki fiyatları desteklerken, ons altın üzerindeki yükseliş, gram altını da dün tarihi zirvesine taşıdı ve yüzde 1’den fazla artarak 2180 TL seviyesine ulaştı.

Dünkü işlemlerde gram altın, yeni rekorunu kırdıktan sonra yazım anında 2168 TL seviyesinde yatay bir seyir izledi.

Geçen bir haftadaki performansıyla Şubat ayı enflasyonuna karşı yatırımcılarını koruyan gram altın, diğer yatırım araçları olan borsa, dolar ve TL mevduat faizlerine göre daha iyi bir performans sergiledi.

degerli-metallerde-yukselis-devam-ediyor

Gram altın tarihi zirvesini sürdürüyor

Altın rallisinin devamının nasıl olacağına dair merak sürerken, bugün FED Başkanı Jerome Powell’ın konuşmaları ve 8 Mart Cuma günü yayınlanacak olan ABD tarım dışı istihdam rakamları yakından takip ediliyor.

Dün ons altın, 2142 dolar seviyesine yaklaşsa da günlük bazda yüzde 1’in altında bir düşüş yaşadı ve yazım anında 2125 dolara geriledi. Bugün ons altında bir miktar düşüş yaşansa da, doların desteğini alması gram altını kırmızı mumlarla mücadele ederken tuttu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz